Κόσμος

Χάος σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την καταιγίδα Κέιτι

Η καταιγίδα Κέιτι που έπληξε σήμερα μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη Γαλλία και τη Βρετανία καθώς και τη ματαίωση περισσότερων από 100 πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου.

Στη Βρετανία, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μέχρι αργά το απόγευμα η ηλεκτροδότηση δεν είχε ακόμη επανέλθει στα 60.000 από αυτά.

Ένας άνδρας που έκανε καγιάκ στον ποταμό Ουέι, στο Σάρεϊ της νότιας Αγγλίας αγνοείται.

Στη βόρεια και δυτική Γαλλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 15.000 σπίτια. Οι άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη βροχόπτωση, έπνεαν με ταχύτητες που έφταναν ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα στη Βρετάνη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις όπου αναφέρθηκαν πτώσεις καλωδίων και σκεπές που ξεριζώθηκαν από τους ανέμους. Στη Γαλλία δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Συνολικά 120 πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου ενώ άλλες 40 άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Αρκετοί επιβάτες μοιράστηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία τους από την πτήση εν μέσω θύελλας. “Είμαι πραγματικά ευγνώμων που βρίσκομαι στο Στάνστεντ (άλλο αεροδρόμιο του Λονδίνου) μετά τις τρομακτικές προσπάθειες προσγείωσης στο Γκάτγουικ”, έγραψε μια γυναίκα στο Twitter.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα και ένα συγκρότημα που στέγαζε 28 διαμερίσματα χρειάστηκε να εκκενωθεί γιατί ο αέρας απειλούσε να ξηλώσει τη στέγη του.

Στις Βρυξέλλες, τα πάρκα της πόλης παρέμειναν κλειστά σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε το μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε την Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1