Κόσμος

Χάραξαν τα πρόσωπα ηρώων στην άμμο μέχρι να τα πάρει η παλίρροια [pics, video]

Πως η ανθρώπινη ζωή χάνεται από την μια στιγμή στην άλλη; Ειδικά στον πόλεμο. Αυτό θέλησε να αναπαραστήσει ο διάσημος κινηματογραφιστής Ντάνι Μπόιλ με αφορμή τις εκδηλώσεις από τα 100 χρόνια του τέλους του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι παραλίες της Βρετανίας γέμισαν χιλιάδες κόσμο που πήγε να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες. Εκεί, καλλιτέχνες κατάφεραν πάνω στην άμμο να φτιάξουν τα πρόσωπα εκείνων που χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή στην δίνη του πολέμου. Και περίμεναν να τα σβήσει η θάλασσα.

Όπως, το πορτραίτο του στρατιώτη και ποιητή Γουίλφρεντ Όουεν που χαράχτηκε στην άμμο μέχρι να το σβήσει η παλίρροια, έτσι ακριβώς όπως σβήνει η ζωή.

sand

sand

Δείτε το πορτραίτο να χάνεται σε timelapse

Το ίδιο έγινε και στην παραλία του Μπλάκπουλ απ όπου καταγόταν ο Τζον Έντουαρντ Οκραιτ ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη στις 26 Αυγούστου 1914 σε ηλικία μόλις 23 ετών. Και στην παραλία Ντάουνχιλ στην Βόρεια Ιρλανδία όπου τιμήθηκε η μνήμη της νοσοκόμας Ρέιτσελ Φέργκιουσον η οποία σκοτώθηκε τον Ιούνιο του 1918.

sand

Και ο πρώτος μαύρος αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού, ο Γουόλτερ Ταλ, ο οποίος χάθηκε στην μάχη. Το πρόσωπό του χαράχτηκε στην παραλία Άιρ της Σκωτίας μέχρι που τον “πήρε” η θάλασσα.

πηγη φωτο: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
5
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση