Κόσμος

Χαράματα έφυγαν από το σαουδαραβικό προξενείο οι Τούρκοι αστυνομικοί [pics]

Τουλάχιστον οκτώ ώρες κράτησαν οι έρευνες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από τις τουρκικές αρχές που αναζητούν τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι ή ό,τι απέμεινε από αυτόν.

Πολυμελής ομάδα της τουρκικής αστυνομίας και της εισαγγελίας έψαξε παντού μέσα στο προξενείο αναζητώντας ίχνη του δημοσιογράφου που Τζαμάλ Κασόγκι που δεν βγήκε ποτέ μετά την είσοδό του στις 2 Οκτωβρίου.

Τα μέλη της τουρκικής ομάδας, τα οποία συνόδευσε στην έρευνά τους μια σαουδαραβική αντιπροσωπεία, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους ξημερώματα και αποχώρησαν από το προξενείο. Μαζί τους πήραν διάφορα δείγματα, μεταξύ άλλων και από τον κήπο του κτιρίου της σαουδαραβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, ανέφερε ένας αξιωματούχος έξω από το προξενείο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το CNN, η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει μια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη. Θα αναφέρει επίσης ότι η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία και ότι η επιχείρηση διεξήχθηκε χωρίς εξουσιοδότηση και ότι όσοι εμπλέκονται θα λογοδοτήσουν.

proxeneio

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3