Κόσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την καταδίκη του

Ανατροπή στην υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν καθώς το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την καταδίκη του καθώς κάνει λόγο για «μη δίκαιη δίκη».

Ειδικότερα το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων, σε μια υπόθεση που γιγάντωσε το παγκόσμιο κίνημα του #MeToo.

Το ανώτατο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη με απόφαση 4-3 αναφέρει πως ο δικαστής της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινστιν έκανε ένα κρίσιμο λάθος που επηρέασε την έκβαση της δίκης.

Συγκεκριμένα το Εφετείο έκρινε πως ο δικαστής καθώς επέτρεψε στους εισαγγελείς να καλέσουν ως μάρτυρες μια σειρά από γυναίκες που κατάθεσαν πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, όμως δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση για τον οποίο τον κατηγορούσαν και δικαζόταν.

Το Εφετείο απεφάνθη επίσης ότι ο δικαστής άφησε ο Γουάινστιν να δικαστεί με τρόπο που τον παρουσίαζε με ένα «πολύ προκατειλημμένο» τρόπο. «Τα ένδικα μέσα για αυτά τα απαράδεκτα λάθη είναι μια νέα δίκη», είπε το δικαστήριο.

Ο Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών για την καταδίκη του. Καταδικάστηκε σε ξεχωριστές υποθέσεις πέρυσι στην Καλιφόρνια σε 16 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό μιας ηθοποιού το 2013 στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το SKY News, μετά από αυτή την απόφαση, οι μάρτυρες κατηγορίες θα κληθούν να ξαναζήσουν τον εφιάλτη της περιγραφής στη δικαστική αίθουσα, της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν τόνισε πως η απόφαση δεν ήταν απλώς μια νίκη για τον πελάτη του, αλλά για κάθε κατηγορούμενο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, και «επαινούμε το Εφετείο για την τήρηση των πιο βασικών αρχών που θα έπρεπε να έχει ένας κατηγορούμενος σε μια δίκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δεν σταματά να «πολεμά» το Χάρβαρντ: Του επέβαλλε περιορισμούς σε ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια
Το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος
Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Η Λισαβόνα επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος την Κυριακή, παραμονή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εντασσόμενη έτσι στη διεθνή δυναμική υπέρ της λύσης των δύο κρατών
Διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία 1
Το Ισραήλ «ισοπεδώνει» τη Γάζα στέλνοντας ρομπότ και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με εκρηκτικά
Σε απόγνωση οι κάτοικοι που δεν έχουν που να πάνε - «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ
Βομβαρδισμοί στη Γάζα 2
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
2
Ερντογάν: «Πιστεύω ότι η συνάντηση με τον Τραμπ θα συμβάλει στον τερματισμό των πολέμων στην περιοχή μας»
«Θα συζητήσουμε πολλά θέματα με τη σύμμαχό μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες έχουμε εκτεταμένες στρατηγικές σχέσεις, κυρίως στο εμπόριο, τις επενδύσεις και την αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3
Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Τα αεροσκάφη μας δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας»
«Η πτήση εκτυλίχτηκε με αυστηρή συμμόρφωση στους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου, χωρίς να παραβιαστούν τα σύνορα άλλον κρατών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα μέσα ελέγχου», αναφέρει η Ρωσία
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη 7