Κόσμος

Χελώνες Γκαλαπάγκος που απειλούνται με εξαφάνιση  έγιναν για πρώτη φορά «γονείς» σε ηλικία σχεδόν 100 ετών

Η χελώνα Μάμι βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο από το 1932 - Θεωρείται μία από τις πιο πολύτιμες γενετικά χελώνες Γκαλαπάγκος

Το θαύμα έγινε στον ζωολογικό κήπο της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπου ένα ζευγάρι χελώνες Γκαλαμπάγκος που απειλούνται με εξαφάνιση και η ηλικία τους αγγίζει τα 100 χρόνια, έγιναν για πρώτη φορά γονείς.

Σύμφωνα με με την ανακοίνωση ήρθαν στη ζωή 4 μικρές χελώνες, κάτι το οποίο γίνεται πρώτη φορά εδώ και 150 χρόνια στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο.

Τα μικρά χελωνάκια είναι «παιδιά» της Μάμι και του Αμπράζο, των δύο παλαιότερων κατοίκων του ζωολογικού κήπου στη  Φιλαδέλφεια. Το βάρος τους είναι μεταξύ 70 με 80 γραμμάρια και τα φροντίζουν με ιδιαίτερη στοργή.

Η χελώνα Μάμι βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο από το 1932. Θεωρείται μία από τις πιο πολύτιμες γενετικά χελώνες Γκαλαπάγκος και είναι η γηραιότερη μητέρα του είδους.

«Το όραμα του ζωολογικού κήπου της Φιλαδέλφειας είναι ότι αυτά τα νεογνά θα αποτελούν μέρος ενός ακμάζοντος πληθυσμού χελωνών Γκαλαπάγκος στον υγιή πλανήτη μας σε 100 χρόνια από τώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 49
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι