Κόσμος

Χιλιάδες νέες αφίξεις προσφύγων από την Ουγγαρία στην Αυστρία

Οι αυστριακές αρχές ανέφεραν ότι αναμένουν άλλο ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων να φθάσει σήμερα από την Ουγγαρία, έπειτα από μία σύντομη κάμψη στις αφίξεις που τους έδωσε την ευκαιρία να επανεφοδιάσουν τα κέντρα υποδοχής.

Η Αυστρία προσπάθησε σκληρά την περασμένη εβδομάδα να τα βγάλει πέρα με χιλιάδες ανθρώπους που εισήλθαν στο έδαφός της, σχεδόν όλοι τους καθ όδόν προς τη Γερμανία. Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Ουγγαρία έχει διακοπεί από την Πέμπτη στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί η μεταναστευτική ροή.

Μόνο 50 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα νωρίς σήμερα το πρωί, όμως οι ουγγρικές αρχές έχουν πει πως περισσότεροι είναι καθ΄οδόν και πώς ο αριθμός τους μπορεί να φθάσει τους 500 την ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας.

Με βάση την πρόσφατη εμπειρία, οι αυστριακές αρχές αναμένουν 6.000-8.000 νέες αφίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, φθάνουν καθημερινά στην Ουγγαρία, ένα ανατολικό φυλάκιο της ευρωπαϊκής ζώνης Σένγκεν όπου η διακίνηση γίνεται χωρίς διαβατήριο.

Πολλοί ταξιδεύουν με τελικό προορισμό το πιο ευκατάστατο δυτικό και βόρειο τμήμα της ηπείρου, στη χειρότερη προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του ’90.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Μπούργκενλαντ της Αυστρίας, που συνορεύει με την Ουγγαρία, δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF πως η κάμψη των αφίξεων επέτρεψε στις αρχές να ανανεώσουν τα αποθέματα και να καθαρίσουν τα κέντρα υποδοχής, είπε όμως ότι περιμένει περισσότερες αφίξεις σύντομα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστικά σχέδια εξουσίας στην Τεχεράνη: Αλί Λαριτζανί, η επιλογή του Αλί Χαμενεΐ σε περίπτωση δολοφονίας του από τους Αμερικανούς
Ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Λαριτζανί ετοιμάζει τον αδελφό του ανώτατο ηγέτη Σάντεγκ για διάδοχο του Χαμενεΐ - ΗΠΑ και Ιράν σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη υπό την απειλή πολέμου
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει επιλέξει τον Αλί Λαριτζανί, κορυφαίο αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας, ως υπηρεσιακό υπεύθυνο σε περίπτωση δολοφονίας του