Κόσμος

Χωρίς μάσκες στους δημόσιους χώρους από τις 25 Μαΐου

Οι μάσκες στους περισσότερους δημόσιους χώρους δεν θα είναι υποχρεωτικές από τις 25 Μάιου στην Τσεχία.

Η Τσεχία πήρε μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη, στα μέσα Μαρτίου, μεταξύ αυτών την υποχρέωση των πολιτών να φοράνε μάσκες για να καλύπτουν τα στόματα και τις μύτες τους, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Όμως, σύντομα οι πολίτες θα χρειάζονται μάσκες μονάχα όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν βρίσκονται σε καταστήματα και σε άλλους κλειστούς δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των θεάτρων και των κινηματογράφων. Η κυβέρνηση απλά θα συστήνει στους Τσέχους να φοράνε μάσκες σε ανοικτούς χώρους.

Οι αρχές της χώρας των 10,7 εκατομμυρίων άνοιξαν εκ νέου μπυραρίες, ορισμένα σχολεία, κομμωτήρια, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους και άλλες επιχειρήσεις σήμερα.

Η Τσεχία έχει καταγράψει 8.136 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 281 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία