Κόσμος

Χώρο για ομιλία του Ερντογάν στη Γερμανία ζήτησε Τσαβούσογλου

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον γερμανό ομόλογό του έναν πιθανό χώρο για να οργανωθεί συγκέντρωση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Γερμανία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση του Ερντογάν, αλλά δεν είπε σε ποια πόλη θα πραγματοποιηθεί.

Βέβαια ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν ξεκαθάρισε εάν το αίτημα έγινε αποδεκτό από την γερμανική πλευρά. Στη συνάντηση που είχε πάντως με τον Γερμανό ομόλογό του φάνηκε πως οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Τσαβούσογλου και Γκάμπριελ δήλωσαν πρόθεση να γίνει προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων Τουρκίας – Γερμανίας, δεν έκρυψαν όμως ότι αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι “ψυχροπολεμικό”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό