Κόσμος

Χρυσό βομβητή ίδιου τύπου με αυτούς που σκότωσαν μέλη της Χεζμπολάχ δώρισε ο Νετανιάχου στον Τραμπ

Ο Τραμπ έδωσε ως αντάλλαγμα, στον Νετανιάχου μια υπογεγραμμένη φωτογραφία των δύο τους

Ένα ξεχωριστό δώρο έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Λευκό Οίκο την περασμένη Τρίτη (04.02.2025).

Την είδηση για το δώρο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ επιβεβαίωσε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Νετανιάχου δώρισε στον Τραμπ έναν χρυσό βομβητή ίδιου τύπου με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στην τεράστια επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2024, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 42 άτομα και να τραυματιστούν χιλιάδες ακόμα, από την συγχρονισμένη έκρηξη βομβητών.

Το πρωθυπουργικό γραφείο δήλωσε πως το συγκεκριμένο δώρο: «Συμβολίζει την απόφαση του Νετανιάχου που οδήγησε σε ένα σημείο καμπής στον πόλεμο και που «έσπασε» την βούληση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Πρόκειται για μια επιχείρηση που εκφράζει τη δύναμη, την τεχνολογική υπεροχή και την πονηριά του Ισραήλ έναντι των εχθρών του».

 

Στον χρυσό βομβητή εμφανίζεται το εξής μήνυμα στην οθόνη: «Πιέστε και με τα δύο χέρια» ενώ στην θήκη υπάρχει η επιγραφή: «Στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον μεγαλύτερο φίλο και τον μεγαλύτερο σύμμαχό μας. Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου».

«Ήταν μια εξαιρετική επιχείρηση», απάντησε ο Τραμπ, σύμφωνα με τις ειδήσεις του ισραηλινού καναλιού 12, ο οποίος έδωσε, ως αντάλλαγμα, στον Νετανιάχου μια υπογεγραμμένη φωτογραφία των δύο τους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yair Netanyahu – יאיר נתניהו (@yair_netanyahu)

 

Υπέγραψε τη φωτογραφία: «Στον Μπίμπι, έναν σπουδαίο ηγέτη!», σύμφωνα με μια φωτογραφία στο Instagram που ανήρτησε ο γιος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη και ολική εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – Αποδέχτηκε την κατάπαυση του πυρός η Τεχεράνη
«Ευχαριστώ τις ένοπλες δυνάμεις που πολέμησαν μέχρι την τελευταία στιγμή» δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί - - Ο όρος που έθεσε το Ισραήλ και ο ρόλος του Κατάρ - «Η εκεχειρία να διαρκέσει για πάντα», εύχεται ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
Το Ιράν είχε ενημερώσει και τις ΗΠΑ αρκετές ώρες πριν εκτοξευτούν οι πύραυλοι στο Κατάρ
Το Εμιράτο ενημέρωσε τη νύχτα ότι ανοίγει ξανά ο εναέριος χώρος του, που είχε κλείσει μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον της βάσης Al Udeid το Ιράν
Η αεράμυνα του Κατάρ αναχαιτίζει πυραύλους του Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
«Η χρήση των αμερικανικών βάσεων θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο» λέει η Μελόνι
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης -το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων- ζήτησαν εγγυήσεις ότι η Ιταλία δεν θα πάρει μέρος, με κανέναν τρόπο, στις συρράξεις
Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο