Κόσμος

Υπ. Παιδείας Βραζιλίας: Για τις αυτοκτονίες φταίνε οι άθεοι που είναι υπαρξιακά ζόμπι

Ο υπουργός Παιδείας της Βραζιλίας, ο ευαγγελικός πάστορας Μίλτον Ριμπέιρο, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι οι νέοι που δεν πιστεύουν στον Θεό είναι “υπαρξιακά ζόμπι” και ότι η απουσία αξιών είναι μία από τις βασικές αιτίες για το μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών των νέων.

“Δεν υπάρχει πλέον νεολαία που να πιστεύει σε πράγματα όπως ο Θεός, η πολιτική, η θρησκεία και η οικογένεια. Έχουν χάσει όλες τις αναφορές τους (…) Σήμερα έχουμε στη Βραζιλία, κατά τη γνώμη μου, υπαρξιακά ζόμπι εξαιτίας αυτής της εξαφάνισης των αρχών και της πίστης”, επεσήμανε ο Ριμπέιρο στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την πρόληψη των αυτοκτονιών και των αυτοτραυματισμών.

click4more: Καταστρέφονται Όρεγκον και Καλιφόρνια! 15 νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι από τις τεράστιες φωτιές (pics)

“Η μεγάλη μόδα των κοινωνιολόγων, των φιλοσόφων και κάποιων πολιτικών ρευμάτων έχει καταστρέψει τα πάντα (…) χωρίς να τα αντικαταστήσει με κάτι. Για τον λόγο αυτό οι έφηβοί μας έχουν αυτό το κενό που τους οδηγεί να ζουν χωρίς σκοπό και να παίρνουν τη ζωή τους”, πρόσθεσε.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στη Βραζιλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε μια χώρα με 212 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο 62χρονος Ριμπέιρο, πάστορας πρεσβυτεριανής εκκλησίας στην πολιτεία Σάο Πάολο, είναι ο τέταρτος υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο μέσα σε σήραγγα – Μία 5χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ενώ η 5χρονη που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας με ελικόπτερο - Μία γυναίκα φέρει επίσης σοβαρά τραύματα από το σφοδρή σύγκρουση
Ασθενοφόρο στην Ιταλία
Reuters: Ο Πούτιν δεν «ψάρωσε» από τις απειλές Τραμπ – Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να πάρει αυτό που θέλει
«Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να θέλει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και ο Τραμπ έχει μικρή επιρροή πάνω του» υποστηρίζουν πηγές πληροφόρησης από το Κρεμλίνο
Πούτιν Τραμπ
20