Κόσμος

Υπαινιγμοί “βόμβα” της Μόσχας για ΗΠΑ και την επίθεση σε Ρωσικές βάσεις στην Συρία

Σε δηλώσεις "βόμβα" προχώρησε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν Ρωσικές στρατιωτικές στην Συρία από βομβαρδιστικά drones. Στην ανακοίνωση αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς πως ευθύνη γι αυτήν την επίθεση έχουν οι ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει πως για να γίνει προγραμματισμός, συντονισμός και ρίψη πυρομαχικών μέσω GPS με τέτοιου τύπου μη επανδρωμένα αεροσκάφη “απαιτείται πολύ καλή τεχνολογική υποδομή και γνώσεις που διαθέτουν μόνο τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες“.

Σημειώνει επίσης πως “το να λαμβάνει κανείς και ακριβή στοιχεία με παρακολούθηση από το διάστημα , είναι στις δυνατότητες πάρα πολύ λίγων να το κάνουν. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα οι τρομοκράτες δεν είχαν στη διάθεσή τους τίποτα από όλα αυτά”

Τις ΗΠΑ καταδεικνύουν ως υπεύθυνες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφερόμενο στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου ότι ”όλες αυτές οι τεχνολογίες είναι εύκολο να βρεθούν στην ελεύθερη αγορά‘,  διερωτάται: “Για ποιες τεχνολογίες γίνεται λόγος; Που βρίσκεται αυτή η “ελεύθερη αγορά” και ποια μυστική υπηρεσία πουλάει τα δεδομένα διαστημικής παρακολούθησης;”

Αυτό μας αναγκάζει, αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό ΥΠΑΜ, να επαναξετάσουμε εκ νέου την παράξενη σύμπτωση ότι την ώρα της επίθεσης των μη επανδρωμένων ιπτάμενων αντικειμένων των τρομοκρατών στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, στα ανοικτά της Μεσογείου επι τέσσερις ώρες και σε ύψος επτά χιλιάδες μέτρα πετούσε μεταξύ της Ταρτούς και του αεροδρομίου Χμεϊμίμ, το κατασκοπευτικό του αμερικανικού ναυτικού με την κωδική ονομασία “Ποσειδών “.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το τουφέκι
Νέες απειλές Τραμπ σε ΝΑΤΟ και Ιράν: «Ας σοβαρευτούν γρήγορα οι Ιρανοί διαπραγματευτές πριν να είναι πολύ αργά»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως το Ιράν «ικετεύει» για συμφωνία – Επιτέθηκε και στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ κατηγορώντας τες πως δεν βοηθούν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
REUTERS 5
Ο Τραμπ απέρριψε την πρόταση Νετανιάχου για εξέγερση στο Ιράν για την ανατροπή του καθεστώτος: «Θα τους θερίσουν»
«Όχι» των ΗΠΑ στο σενάριο λαϊκής εξέγερσης στο Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μαζικής αιματοχυσίας, ενώ το χάσμα Ουάσινγκτον - Τελ Αβίβ διευρύνεται
Τραμπ και Νετανιάχου