Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών και ο Μπιλ Ντε Μπλάζιο

Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών και ο Μπιλ Ντε Μπλάζιο
photo epa

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε και επίσημα πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Ο Ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω βίντεο, στο οποίο τονίζει πως έχει φτάσει η ώρα να “σταματήσει” τον Ντόναλντ Τραμπ. Ακόμη αναφέρει πως οι ΗΠΑ κατέχουν πολλά χρήματα τα οποία έχουν καταλήξει σε “λάθος χέρια”.

Ακόμη ο κ. Ντε Μπλάζιο τονίζει πως θα διεκδικήσει την προεδρία των Δημοκρατικών ώστε να έρθουν και πάλι στο προσκήνιο οι άνθρωποι του εργατικού κόσμου.

Μετά την ανακοίνωση του Ντε Μπλάζιο, οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχουν φτάσει στους 23, με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο να βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Πάντως ο Ντε Μπλάζιο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα δυσκολευτεί να ξεχωρίσει ανάμεσα στους σχεδόν 24 υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανάμεσά τους ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και γνωστές προσωπικότητες του κόμματος όπως οι γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Καμάλα Χάρις.

Επίσης οι περισσότεροι δημότες της Νέας Υόρκης δεν είναι ενθουσιασμένοι με  τις προεδρικές φιλοδοξίες του δημάρχουν τους, ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο έδειξε ότι περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των Νεοϋορκέζων πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις