Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Υπόθεση Sarah Everard: Θύελλα στην Βρετανία με την δολοφονία της 33χρονης 

Υπόθεση Sarah Everard: Θύελλα στην Βρετανία με την δολοφονία της 33χρονης 

Στην 33χρονη Sarah Everard ανήκει τελικά η σορός που βρέθηκε σε δασική περιοχή στο Κεντ, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία. Βασικός ύποπτος της δολοφονίας είναι ένας αστυνομικός γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Οι συνάδελφοί του ψάχνουν για στοιχεία σε τρεις περιοχές καθώς ο αστυνομικός Wayne Couzens υπηρέτησε στον στρατό στην περιοχή του Κεντ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 πριν να ενταχθεί στο σώμα της αστυνομίας. Ο Couzens συνελήφθη την περασμένη Τρίτη. 

Την ίδια ώρα η Σκότλαντ Γιάρντ είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς όπως αποκαλύφθηκε ο άνθρωπος αυτός είχε προσληφθεί στην αστυνομία ενώ είχαν γίνει καταγγελίες για την συμπεριφορά του και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση της γυναίκας αλλά δεν είχαν αξιολογηθεί σωστά.

Η 33χρονη γυναίκα εξαφανίστηκε στις 3 Μαρτίου και ο κατηγορούμενος συνελήφθη στο σπίτι του την περασμένη Τρίτη μετά από μια πληροφορία που έδωσε ένας οδηγός μηχανής όταν είδε στην κάμερα που είχε στο κράνος του ένα αυτοκίνητο στην περιοχή που είδαν τελευταία φορά ζωντανή την Sarah.

Η υπόθεσή της είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστεί το διαδίκτυο από μαρτυρίες γυναικών σχετικά με εμπειρίες που βίωσαν προσωπικά και φόβους να περπατούν μονάχες τους τη νύχτα στους δρόμους.

Ένα χρονικό γεμάτο λάθη της αστυνομίας 

Από το 2020 ο Wayne Couzens συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα και πέρασε ένα μεγάλο διάστημα με αναρρωτική άδεια από την αστυνομία.

28 Φεβρουαρίου: Ο Couzens καταγγέλεται ότι γδύθηκε μέσα σε εστιατόριο takeaway στο νότιο Λονδίνο. Το περιστατικό εξετάζεται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν ο αστυνομικός συνελήφθη, αν μίλησε με συναδέλφους του ή αν έσπευσε η αστυνομία καν στο περιστατικό.

Ο Couzens ακόμα και μετά από αυτό συνέχισε να πηγαίνει στην δουλειά του και να φέρει όπλο.

3 Μαρτίου: Η Sarah εξαφανίζεται φεύγοντας από ένα φιλικό σπίτι και στο Clapham στις 9 το πρωί. Μιλάει με τον σύντροφό της επί 15 λεπτά στο τηλέφωνο. Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο ο Wayne Couzens σχολάει από την βάρδιά του ως αστυνομικός φρουρός στην βρετανική πρεσβεία.

5 Μαρτίου: Η οικογένεια της Sarah βγάζει αφίσσες με την φωτογραφία της και την αναζητούν με αγωνία.

6 Μαρτίου: Η Μητροπολιτική Αστυνομία εκδίδει ανακοίνωση αγνοούμενου ατόμου για την Sarah.

7 Μαρτίου: Η αστυνομία δίνει στην δημοσιότητα υλικό με την φωτογραφία της.

8 Μαρτίου: Ειδικοί ερευνητές αρχίζουν έρευνα και μιλούν με 750 οικογένειες.

9 Μαρτίου: Η αστυνομία ψάχνει σε κήπους και δασικές εκτάσεις στην ακτίνα που εξαφανίστηκε η 33χρονη.

Την ίδια ημέρα συλλαμβάνουν τον Wayne Couzens και μια 39χρονη γυναίκα. 

10 Μαρτίου: Έρευνες στο Κεντ στο σπίτι του Couzens αλλά και στην γύρω περιοχή. 

11 Μαρτίου: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει συγκλονισμένος από την δολοφονία της Sarah Everard και λέει ότι πρέπει να εργαστούν όλοι τάχιστα για να δοθούν απαντήσεις. 

12 Μαρτίου: Ανακοινώνεται ότι η σορός που βρέθηκε στο Κεντ ανήκει στην άτυχη Sarah.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις