Κόσμος

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προσπάθησε να «εμποδίσει» άσκηση του NATO.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ, «Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσαν την εκπαιδευτική άσκηση Nexus Ace στον διεθνή εναέριο χώρο γύρω από το Αιγαίο».

Ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποστολή, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία τους έδωσε την «απαραίτητη απάντηση… και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022, η Τουρκία προχώρησε σε 103 και 30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αντίστοιχα, με δεκάδες οπλισμένα F-16, ενώ σημειώθηκαν και δεκάδες εμπλοκές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» είπε μπαίνοντας ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», είπε μπαίνοντας, ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ