Κόσμος

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προσπάθησε να «εμποδίσει» άσκηση του NATO.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ, «Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσαν την εκπαιδευτική άσκηση Nexus Ace στον διεθνή εναέριο χώρο γύρω από το Αιγαίο».

Ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποστολή, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία τους έδωσε την «απαραίτητη απάντηση… και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022, η Τουρκία προχώρησε σε 103 και 30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αντίστοιχα, με δεκάδες οπλισμένα F-16, ενώ σημειώθηκαν και δεκάδες εμπλοκές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομική εισβολή στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι TELE1 στην Τουρκία - Συνελήφθη ο διευθυντής, κατηγορείται για «κατασκοπεία»
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του προφυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και υπέρ ξένων υπηρεσιών
Αστυνομική επιχείρηση σε τουρκικό κανάλι
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ