Κόσμος

Υπουργός Οικονομικών για τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης: “Είναι κρετίνος”!

Τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και ο υπουργός Οικονομικών δεν το είχε πάρει χαμπάρι. Και οι δημοσιογράφοι άκουσαν μια χαρά τι έλεγε για τον...συνάδελφο του υπουργό Δημόσιας Διοίκησης.
Ένα απρόβλεπτο συμβάν προκάλεσε νέα ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του Μπερλουσκόνι, αμέσως μετά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ΤζούλιοΤρεμόντι, πήρε το λόγο ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα, για να αναφερθεί στις περικοπές που αφορούν τον τομέα του.
 
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, που βρίσκονταν δίπλα του, ο Τρεμόντι σχολίασε: “αυτός ο Μπρουνέτα είναι κρετίνος (un cretino). Πρόκειται για περίπτωση που πρέπει να χαρακτηρισθεί ως πολιτική παρέμβασή αυτοκτονίας”.
 
Ο ιταλός “υπερυπουργός” Οικονομικών ήταν βέβαιος ότι το μικρόφωνό του ήταν κλειστό, αλλά στην πραγματικότητα όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι άκουσαν ξεκάθαρα τις φράσεις του. Στην συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε ότι “οι περικοπές στην δημόσια διοίκηση είναι ελάχιστες και ο Μπρουνέτα μπορούσε να αποφύγει να παρέμβει. Αλλά πήρε το λόγο, γιατί θέλει να μιλάει. . .”.
 
Ιταλοί σχολιαστές σημειώνουν πως ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως οι σχέσεις των δυο υπουργών ήταν κάθε άλλο παρά ειδυλλιακές, αλλά δεν είχε προκύψει ποτέ μια τόσο έντονη σύγκρουση.
 
Ο Τρεμόντι επιχείρησε μετά το τέλος της συνέντευξης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αγκαλιάζοντας το συνάδελφό του, αλλά το επεισόδιο είχε ήδη μαγνητοσκοπηθεί και η “ζημιά” είχε γίνει.
 
Η ένταση φέρνει και πάλι σε δύσκολη θέση τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, ο οποίος θα κληθεί να παίξει ρόλο “πυροσβέστη”. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, ακριβώς, που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να πείσει τους ιταλούς ότι τα οικονομικά μέτρα 47 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υιοθέτησε για την επόμενη τριετία, δεν πρόκειται να πλήξουν την αγοραστική τους δύναμη.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλούζα με την Ιρανική σημαία φορούσε ο 53χρονος μακελάρης στο Τέξας που σκότωσε 2 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14
Το FBI ερευνά το μακελειό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, μετά την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν, ενώ ταυτοποίησε τον δράστη ως τον 53χρονο Ndiaga Diagne
Θανάσιμοι μαζικοί πυροβολισμοί έξω από το Buford's, ένα δημοφιλές μπαρ σε στυλ roadhouse στο Όστιν
Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Πόλεμο 40 ημερών βλέπει ο Τραμπ, η απειλή του Ιράν στην Κύπρο και η ελληνική βοήθεια με F-16 και φρεγάτες
Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον αν καταρριφθεί ένα ιρανικό drone από τα ελληνικά πολεμικά πλοία, αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας εμπλέκεται στη σύρραξη
Έκρηξη από πρόσκρουση ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ
Συγκλονιστικό βίντεο από χτύπημα ιρανικού drone σε ξενοδοχείο στο Μπαχρέιν, όπου βρίσκονταν Αμερικανοί αξιωματούχοι
Το Μπαχρέιν, όπως και τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου, έχει υποστεί ιρανικά πλήγματα σε αντίποινα για τους μαζικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν
Μπαχρέιν
7