Κόσμος

Ζαΐχ Μπολσονάρο: Επιδεινώθηκε η υγεία του μετά από 12ωρη σοβαρή επέμβαση

Ο 70χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Μπραζίλια, καθώς παρουσιάζει αύξηση αρτηριακής πίεσης και ηπατικών ενζύμων, όπως ενημέρωσαν σήμερα οι θεράποντες ιατροί.

Στις 13 Απριλίου ο Βραζιλιάνος Ζαΐχ Μπολσονάρου υποβλήθηκε σε 12ωρη χειρουργική επέμβαση, την πέμπτη από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας μαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Έκτοτε, ο 70χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Νοσταλγός της χούντας, ο πρώην λοχαγός που διετέλεσε πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2019 έως το 2022, είχε κάνει εκστρατεία σε όλη τη χώρα για να προωθήσει τη χορήγηση αμνηστίας σε υποστηρικτές του οι οποίοι εισέβαλαν και λεηλάτησαν κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια μετά την ήττα του από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στις εκλογές του 2022.

Τον προηγούμενο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει σε δίκη τον Ζαΐχ Μπολσονάρου με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος. Εάν καταδικαστεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή πολυετούς κάθειρξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Πούτιν δεν «ψάρωσε» από τις απειλές Τραμπ – Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να πάρει αυτό που θέλει
«Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να θέλει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και ο Τραμπ έχει μικρή επιρροή πάνω του» υποστηρίζουν πηγές πληροφόρησης από το Κρεμλίνο
Πούτιν Τραμπ
16
Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις «έπνιξαν στο αίμα» το αντάρτικο των Δρούζων στην Σουέιντα παρά την εμπλοκή του Ισραήλ
Επετεύχθη κατάπαυση του πυρός στην πόλη μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που είχαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
Συρία - Σουέιντα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα