Κόσμος

Ζαπορίζια: Με ρωσικά πυρηνικά καύσιμα θα συνεχίσει να λειτουργεί ο πυρηνικός σταθμός

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια της Ουκρανίας θα χρησιμοποιεί ρωσικά πυρηνικά καύσιμα μόλις εξαντληθούν τα τρέχοντα αποθέματά του, σύμφωνα με αξιωματούχο της Rosenergoatom.

“Το καύσιμο που χρησιμοποιείται θα εξαντληθεί το δικό μας θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον”, δήλωσε ο Ρενάτ Καρσάα σύμβουλος του γενικού διευθυντή της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας, για τη Ζαπορίζια.

Χτες διακόπηκε και πάλι η ηλεκτροδότηση του σταθμού, ο οποίος συνέχισε να λειτουργεί με γεννήτριες πετρελαίου. Ωστόσο καταγγέλθηκε πως οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν τον εφοδιασμό με πετρέλαιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς