Κόσμος

Ζελένσκι στο Time: Όταν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο να με σκοτώσουν

Μια συνέντευξη σε πολύ προσωπικό τόνο έδωσε στο περιοδικό Time ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι θυμάται την πρώτη ημέρα του πολέμου αλλά αποσπασματικά, την αγωνία του για τα παιδιά του αλλά και το πως ενημερώθηκε ότι Ρώσοι παραστρατιωτικοί είχαν πέσει με αλεξίπτωτα στο Κίεβο για να τον σκοτώσουν. 

Ήταν 24 Φεβρουαρίου, όταν Ρώσοι κομάντος έφτασαν στην προεδρική κατοικία στο Κίεβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του προέδρου, την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν εκεί μαζί με τη σύζυγό του Oλένα Ζελένσκαγια και τα παιδιά τους 9 και 17 ετών. Και δεν προσπάθησαν μια, αλλά δυο φορές. 

Περιγράφοντας την σκηνή στο Time, ο Ζελένσκι είπε ότι οι άνδρες της φρουράς του κατάφεραν να τον προστατεύσουν με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. 

Πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα από το προεδρικό γραφείο. Οι φρουροί μέσα στο γραφείο έσβησαν τα φώτα και έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολυβόλα για τον κ. Ζελένσκι και καμιά δεκαριά από τους βοηθούς του. Ξαφνικά, ακόμα και βοηθοί του προέδρου βρέθηκαν με ένα αυτόματο όπλο στα χέρια. 

 «Τελικά κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους Ρώσους και να προστατεύσουν εμένα και την οικογένειά μου, δείχνοντας απαράμιλλο θάρρος», διηγείται ο Ζελένσκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12