Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Slipknot: Αποχωρεί από το συγκρότημα ο ντράμερ Jay Weinberg μετά από 10 χρόνια

Slipknot: Αποχωρεί από το συγκρότημα ο ντράμερ Jay Weinberg μετά από 10 χρόνια
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τέλος εποχής για τους Slipknot. Ο ντράμερ Jay Weinberg αποχωρεί από το συγκρότημα μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας, σε μια «δημιουργική απόφαση» που έλαβαν, η οποία τους οδήγησε στο να «χωρίσουν τους δρόμους» τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Jay Weinberg για την αφοσίωση και το πάθος του τα τελευταία δέκα χρόνια. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει τον αυθεντικό ήχο, το στυλ ή την ενέργεια του Joey Jordison, αλλά ο Jay τίμησε τα μέρη του Joey και συνέβαλε στα τρία τελευταία άλμπουμ και εμείς, το συγκρότημα και οι θαυμαστές το εκτιμούμε», αναφέρει η ανακοίνωση των Slipknot για τον ντράμερ.

«Αλλά όπως πάντα, οι Slipknot σκοπεύουν να εξελιχθούν. Το συγκρότημα αποφάσισε να πάρει μια δημιουργική απόφαση και να χωρίσει τους δρόμους του με τον Jay. Ευχόμαστε στον Jay ό,τι καλύτερο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό που επιφυλάσσει το μέλλον» συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Slipknot.

Ο 33χρονος ντράμερ έγινε μέλος των Slipknot το 2014, μετά την αποχώρηση του πρώτου ντράμερ, Joey Jordison, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών το καλοκαίρι του 2021.

Οι Slipknot έγιναν γνωστοί μετά την ίδρυσή τους το 1995 για το επιθετικό τους στυλ και τις μάσκες τρόμου που φοράνε στις συναυλίες τους. Το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ τους το 1999 έκανε μεγάλη επιτυχία και έκτοτε έχουν πουληθεί εκατομμύρια από αυτά. Έχουν κερδίσει και ένα βραβείο Grammy.

Οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Jay Weinberg είναι αρνητικές. Κάποιοι έκαναν λόγο για τη «χειρότερη απόφαση που έχουν λάβει οι Slipknot» ενώ άλλοι ρωτούν γιατί το συγκρότημα συνεχίζει να χάνει μέλη, αφού νωρίτερα φέτος αποχώρησε και ο πληκτράς Craig Jones.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις