Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανάλυσε τον αστρολογικό χάρτη σου

αστρολογικός χάρτης

Λέγεται ότι ο χάρτης του ουρανού την ημέρα της γέννησής μας, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας. Μπορεί να επηρεάσει τις δυνάμεις, τους φόβους, τα δυνατά μας σημεία και τα ελαττώματά μας, καθώς και να λειτουργήσει ως καθοδηγητικό φως.

Όταν γνωρίζουμε το ζώδιό και τον ωροσκόπο μας, μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις, που είναι σε αρμονία με αυτή τη βαθιά γνώση για τον εαυτό μας. Με λίγα λόγια, με τη βοήθεια του αστρολογικού οδηγού και τον γενέθλιο χάρτη, θα καταλάβουμε καλύτερα ποια από τα στοιχεία (γη, αέρας, φωτιά, νερό) μας «μιλάνε» και ποια στοιχεία θα χρειαστούν λίγη περισσότερη προσοχή, ώστε να μας βοηθήσουν στην πορεία.

Τι είναι ο αστρολογικός χάρτης;

Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι στην ουσία ένα διάγραμμα του ουρανού, τη στιγμή που ήρθαμε στον κόσμο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει 10 πλανήτες, τον ωροσκόπο μας, τους 12 οίκους και τα 12 ζώδια. Για να δημιουργήσουμε έναν γενέθλιο χάρτη, θα χρειαστούμε την ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία γέννησης.

Πρέπει να λάβουμε όμως υπόψη, ότι ο γενέθλιος χάρτης είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο διάγραμμα που απαιτεί ακριβή δεδομένα. Συνήθως οι «ερασιτέχνες» της αστρολογίας αναλύουν μέχρι 6 πλανήτες, που είναι και οι πιο σημαντικοί.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά στοιχεία στον αστρολογικό χάρτη και τι δείχνουν για την προσωπικότητά μας;
αστρολογικά σύμβολα

Ήλιος

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το ζώδιο μας, είναι το κέντρο του χάρτη μας και, παράλληλα, η ταυτότητα, το εγώ μας. Όταν «είμαστε» ο Ήλιος μας, είμαστε οργανωμένοι, περήφανοι και δημιουργικοί. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να είμαστε αγέρωχοι, υπερβολικά θεληματικοί, εγωκεντρικοί και επικριτικοί. Στον χάρτη, η θέση του Ήλιου ανά ζώδιο, αντιπροσωπεύει τον σκοπό ζωής και τον τρόπο με τον οποίο αφήνουμε το σημάδι μας στον κόσμο.

Σελήνη

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα βαθύτερα συναισθήματα και τα ένστικτά μας. Στην αστρολογία, το φεγγάρι συνδέεται με το βαθύτερο μέρος του εαυτού μας, που δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί με λέξεις. Αντιπροσωπεύει την πνευματική μας φύση, το υποσυνείδητο και την συναισθηματική μας νοημοσύνη – τα αόρατα στοιχεία που υπαγορεύουν τις πράξεις μας. Με λίγα λόγια, κυβερνά τα συναισθήματα και τις διαθέσεις που συνδέονται με το μυαλό.

Ερμής

Ο Ερμής, γνωστός και ως ο πρίγκιπας των πλανητών, διέπει τις ικανότητές μας στην ομιλία, τη λογική, την επικοινωνία και τη φιλία. Είναι ένας ουδέτερος πλανήτης, του οποίου οι επιπτώσεις στη ζωή μας εξαρτώνται από την ευθυγράμμιση των άλλων πλανητών στο ωροσκόπιό μας, οπότε, δυστυχώς, κάποιοι από εμάς έχουν κολλήσει με έναν «αδύναμο» Ερμή, που ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή μας.

Αφροδίτη

H Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα. Στην Αστρολογία, ο πλανήτης της, έχει διπλή κυριαρχία στον Ζυγό και τον Ταύρο. Ως αποτέλεσμα, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει δύο βασικούς τομείς της ζωής μας: την αγάπη και τα χρήματα. Η χάρη, η γοητεία και η ομορφιά κυβερνώνται από την Αφροδίτη. Μέσω αυτής, μαθαίνουμε για τα γούστα, τις απολαύσεις, τις καλλιτεχνικές μας κλίσεις και τι μας κάνει ευτυχισμένους!

Άρης

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της ενέργειας, της δράσης και της επιθυμίας. Σχετίζεται με το ένστικτο επιβίωσης και μπορεί να θεωρηθεί ως η «ζωώδης φύση» του ανθρώπου. Ο Άρης κυβερνά τα ζωώδη ένστικτα μας για επιθετικότητα, θυμό και επιβίωση. Οι σεξουαλικές μας επιθυμίες και η σεξουαλικότητά μας, γενικότερα, βρίσκονται υπό την κυριαρχία του πλανήτη αυτού. Ενώ η Αφροδίτη κυβερνά τη ρομαντική έλξη, ο Άρης συνδέεται περισσότερο με τη βασική έλξη του σώματος.

Δίας

Ο Δίας έχει, γενικά, συσχετιστεί με την καλή τύχη και τη γενναιοδωρία. Η αισιοδοξία και η ανάπτυξη (συμπεριλαμβανομένης της διανοητικής και πνευματικής ανάπτυξης) υπάγονται στην κυριαρχία του. Στην ανοδική πλευρά, ο Δίας συνδέεται με την αίσθηση του χιούμορ, την καλή θέληση και την πίστη.

Οίκοι

Φανταστείτε τον γενέθλιο χάρτη ως μια πίτα, χωρισμένη σε 12 κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά, λοιπόν, είναι οι οίκοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές της ζωής μας.

  • 1ος Οίκος: Εαυτός, ταυτότητα, φυσική εμφάνιση
  • 2ος Οίκος: Υλικά υπάρχοντα, χρήματα, αξίες
  • 3ος Οίκος: Συνομήλικοι, επικοινωνία, αδέρφια
  • 4ος Οίκος: Σπίτι, οικογένεια, καταγωγή
  • 5ος Οίκος: Καλλιτεχνία, ρομαντισμός, παιδιά
  • 6ος Οίκος: Υγεία, ευεξία, ρουτίνες
  • 7ος Οίκος: Σύμπραξη, συμβόλαια, γάμος
  • 8ος Οίκος: Κληρονομικά ζητήματα, σεξ, μεταμόρφωση
  • 9ος Οίκος: Φιλοσοφία, ταξίδια, εκπαίδευση
  • 10ος Οίκος: Καριέρα, κοινωνικό στάτους, φήμη
  • 11ος Οίκος: Ακτιβισμός, τεχνολογία, ανθρωπισμός
  • 12ος Οίκος: Διαίσθηση, μυστικά, πνευματικότητα

Πηγές: www.thecut.com, www.wikihow.com, cafeastrology.com

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις