Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άντονι Μπουρντέν: 20+1 συμβουλές από τον πιο αγαπημένο ταξιδιώτη του κόσμου

Άντονι Μπουρντέν: 20+1 συμβουλές από τον πιο αγαπημένο ταξιδιώτη του κόσμου

O διάσημος γκουρού της γεύσης, Άντονι Μπουρντέν, ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και ένας από τους πιο ειλικρινείς σεφ στον κόσμο.

Ήταν ο τύπος που μας έμαθε τι να αποφεύγουμε σε ένα εστιατόριο και μας βοήθησε να ανακαλύψουμε πράγματα και μέρη που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν.

Το φαγητό για αυτόν ήταν ύψιστη απόλαυση και αυτός ήταν ο λόγος που ήθελε διαρκώς να μαθαίνει τις παραδόσεις και την ιστορία πίσω από το φαγητό που έτρωγε.

Η φυσική του περιέργεια για τις διεθνείς κουζίνες, ήταν αυτή που τον οδήγησε σε ένα απροσδόκητο μονοπάτι, το οποίο τον μετέτρεψε από σεφ στον πιο αγαπημένο ταξιδιώτη του κόσμου.

Το πρώτο βιβλίο του “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly (2000)” τον ανέδειξε σε celebrity σεφ, ενώ το πρώτο του τηλεοπτικό πρόγραμμα,”A Cook’s Tour”, τον έκανε τηλεοπτικό αστέρα μέσα από 35 επεισόδια που προβλήθηκαν από το 2002 έως το 2003 στο Food Network.

Πριν από την είσοδο του στο CNN το 2012, πέρασε οκτώ σεζόν στο “No Reservations” του Travel Channel, το οποίο ήταν περισσότερο επικεντρωμένο στο φαγητό και τον ίδιο τον Μπουρντέν.

Από το 2013 ήταν ένας από τα πρόσωπα του CNN με τη σειρά εκπομπών “Anthony Bourdain: Parts Unknow”n.

Στις εκπομπές του ανακάλυψε, και μαζί του και εμείς, τα διαφορετικά πρόσωπα της Γης, όργωσε χώρες, κουζίνες, καταδύθηκε σε γεύσεις, μέθυσε με τοπικές γεύσεις, εξερεύνησε την πολιτική και την ιστορία με ντόπιους, συχνά πάνω από πιάτα φαγητού και ποτών.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις