Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Δωροθέα Μερκούρη: Μπορεί να με έχετε συνηθίσει femme fatale, αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή

Δωροθέα Μερκούρη: Μπορεί να με έχετε συνηθίσει femme fatale, αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή

«Έχω δεχτεί στο παρελθόν άσχημα σχόλια και δεν υπερασπίστηκα τον εαυτό μου», είπε η Δωροθέα Μερκούρη.

Η Δωροθέα Μερκούρη ήταν σήμερα καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Mega Καλημέρα». Η ηθοποιός, έχοντας εξομολογητική διάθεση, μίλησε για όλα στην Ελεονώρα Μελέτη…

«Τώρα που έχω κι εγώ ωριμάσει και μπορώ να σου μιλήσω γι’ αυτό, γιατί πιστεύω ότι πριν 20 χρόνια νόμιζα ότι ήξερα. Όταν ήμασταν μικρές η θηλυκότητα ήταν να ντυνόμαστε, να βαφόμαστε, να περπατάμε σαν να μην υπάρχει αύριο, να μην αντιδράμε σε αυτό που μας λένε.

Να μας λένε, δηλαδή, κάτι και να μην αντιδράμε, γιατί η γυναίκα πρέπει να μείνει θηλυκή και στο ύψος της, αλλά αυτό το πράγμα να μας πονάει πολύ και να δημιουργεί μέσα μας περισσότερα προβλήματα», είπε αρχικά η Δωροθέα Μερκούρη.

Η Δωροθέα Μερκούρη είπε στη συνέχεια: «Έχω δεχτεί στο παρελθόν άσχημα σχόλια και δεν υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να πω ότι είναι μόνο στο χώρο της δουλειάς, είναι γενικότερα. Μπορεί να γίνει και από οικογενειακό πρόσωπο.

Ήθελα να ζήσω τη ζωή μου και δέχτηκα πάρα πολλά. Μπορεί παλιά να αντιδρούσα, να κλεινόμουν μέσα μου και να γινόμουν ακόμα πιο ντροπαλή. Μπορεί να με έχετε συνηθίσει αλέγκρα και πιο femme fatale, ότι δεν «μασάω», αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή».

Η Δωροθέα Μερκούρη πρόσθεσε επίσης: «Τα κορίτσια μου πρέπει να είναι δυναμικά, ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Τους το έχω πει και πιστεύω ότι τα πάνε πολύ καλά. Πιστεύω ότι έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους. Τα παιδιά δεν μας ανήκουν, πρέπει να φάνε τα μούτρα τους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι είμαι εκεί γι’ αυτές. Θέλω τα παιδιά μου στα 18 να φύγουν από το σπίτι, είμαι αυτής της νοοτροπίας.

Όταν έφυγαν ένιωσα ένα κενό. Τώρα βέβαια έχει περάσει ένας χρόνος και έχω συνηθίσει. Διασκεδάζω τη μοναξιά μου στο σπίτι. Επικοινωνώ με τις γατούλες μου. Είναι τρελό αυτό που σας λέω, αλλά είναι φανταστικό, γιατί υπάρχει ηρεμία στο σπίτι».

Κλείνοντας, η Δωροθέα Μερκούρη είπε: «Δεν γιορτάζω τον Άγιο Βαλεντίνο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν γιορτάζω, δεν είμαι ερωτευμένη, δεν είμαι σε σχέση. Οι σχέσεις και ο έρωτας είναι μέρος της ζωής και ένα σημαντικό κομμάτι της ένωσης των ανθρώπων. Στη ζωή μου έχω ερωτευτεί πολύ. Έχω νιώσει πολύ έρωτα. Έχω αγαπηθεί και έχω αγαπήσει.

Όταν καμιά φορά είμαι στο σπίτι μόνη μου και σκέφτομαι, λέω «ναι, τώρα στη ζωή μου θα ήθελα να κάνω κάτι, να έχω μία σχέση», αλλά να είναι ξεκάθαρα όπως τη θέλω εγώ. Θέλω να με δεχτεί ακριβώς όπως είμαι. Δεν θέλω να με αλλάξει κανείς.

Δέχομαι τον άλλον όπως είναι, το πρόβλημα είναι ότι οι άνδρες δεν δέχονται. Το να θέλεις να με αλλάξεις, να με σταματήσεις, να μην είμαι εκρηκτική, ακτιβίστρια, να μην ασχολούμαι με τα ζώα, να χορεύω και να τραγουδάω, αυτό δεν γίνεται».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις