Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Έκραξαν την Μις Γαλλία Eve Gilles γιατί έχει κοντά μαλλιά και «ανδρόγυνο» σώμα

Έκραξαν την Μις Γαλλία Eve Gilles γιατί έχει κοντά μαλλιά και «ανδρόγυνο» σώμα

Αδιανόητη πολεμική έχει προκαλέσει η ανάδειξη της 20χρονης Eve Gilles ως Μις Γαλλία. Το… “έγκλημα” που έκανε το νεαρό μοντέλο ήταν πως έχει κοντά μαλλιά. Είναι η πρώτη νικήτρια στην ιστορία των 103 χρόνων των καλλιστείων στη Γαλλία που δεν έχει μακριά μαλλιά!

Η 20χρονη στέφθηκε Μις Γαλλία 2024 στα καλλιστεία που έγιναν το βράδυ της Κυριακής (17.12.2023). Μόνο που πολλοί έκραξαν τους κριτές γιατί επέλεξαν ως νικήτρια του διαγωνισμού την Eve Gilles που έχει «κοντά μαλλιά και ανδρόγυνο σώμα», όπως είπαν. 

Στα καλλιστεία της Γαλλίας, τη νικήτρια επιλέγουν το κοινό και η κριτική επιτροπή. Η Ζιλ ήταν τρίτη στην ψηφοφορία του κοινού αλλά η κριτική επιτροπή της έδωσε το… στέμμα. 

Κάποιες αντιδράσεις στο twitter ήταν: «Τα γαλλικά καλλιστεία δεν είναι πια διαγωνισμός ομορφιάς αλλά διαγωνισμός επαγρύπνησης εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων (woke)».

Ενώ ένας άλλος χρήστης έγραψε: «δεν θυμίζει σε τίποτα Μις Γαλλία, δεν μας νοιάζει το κούρεμά της αλλά το ανδρόγυνο σώμα της λειτουργεί πλέον σαν εργαλείο woke».

Υπήρξαν όμως κι εκείνοι που την υπερασπίστηκαν: «Η Ιβ Ζιλς είναι η νέα Μις Γαλλία, οι κακόβουλες και άχρηστες κριτικές σας δεν θα το αλλάξουν αυτό, είναι πανέμορφη».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TF1 (@tf1)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss France Officiel (@missfranceoff)

 

«Η Ιβ Ζιλς δεν είναι καν τρανς, ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι τρανς, αλλά τα μισά από τα σχόλια γι’ αυτήν είναι τρανσφοβικά επειδή έχει κοντά μαλλιά».

Η νεαρή Ιβ Ζιλς, που είναι φοιτήτρια Μαθηματικών και Υπολογιστών έχει στο πλευρό της ακόμα και βουλευτές. Η φεμινίστρια Σαντρίν Ρουσό, σύμβολο του γαλλικού metoo, που έχει και η ίδια κοντά μαλλιά,  έγραψε: «Επομένως, στη Γαλλία του 2023, μετράμε την πρόοδο του σεβασμού προς τις γυναίκες με το μήκος των μαλλιών τους;».

Πάντως η ίδια η εστεμμένη καλλονή είπε: «Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες Μις με μακριά μαλλιά, αλλά εγώ επέλεξα μια ανδρόγυνη εμφάνιση με κοντά μαλλιά. Κανείς δεν πρέπει να υπαγορεύει ποια είσαι».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eve Gilles (@evegillesoff)

Για την ίδια, η νίκη της συμβολίζει και νίκη της διαφορετικότητας. Κάθε «γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές», πρόσθεσ, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις