Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η PUMA αποτίει φόρο τιμής στον αθλητή που ύψωσε την γροθιά του στην ανισότητα

Η PUMA αποτίει φόρο τιμής στον αθλητή που ύψωσε την γροθιά του στην ανισότητα

Ήταν 16 Οκτωβρίου του 1968, όταν στο βάθρο των νικητών του τελικού των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, ο Αμερικανός σπρίντερ Τόμι Σμιθ, ο οποίος είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, συγκλόνισε την διεθνή κοινή γνώμη υψώνοντας στον αέρα το δεξί του χέρι σε σφιγμένη γροθιά, όπου φορούσε ένα μαύρο γάντι το οποίο συμβόλιζε τον αγώνα των μαύρων ενάντια στο ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Ήταν μια διαμαρτυρία που αν και κράτησε μερικά λεπτά γρήγορα έγινε μια από τις πιο θρυλικές στιγμές στην αθλητική ιστορία, και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση πως, στο πεδίο των πολιτικών δικαιωμάτων, έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά.

Στα πόδια του Σμιθ και αργότερα στα χέρια του – καθώς φορούσε κάλτσες κατά την διάρκεια αυτής της ιστορικής πράξης – ήταν ένα ζευγάρι PUMA Suede, μια κλασική σιλουέτα που η PUMA αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο θέλοντας να τιμήσει τον διάσημο σπρίντερ.

Ο Σμιθ είναι με την PUMA για πάνω από 50 χρόνια, και τα νέα sneakers αποτίουν τιμή στην κληρονομιά του, τόσο ως άτομο όσο και ως μέλος της ομάδας PUMA.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις