Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Η έκθεση «Tim Burton’s Labyrinth» ταξιδεύει στη Βαρκελώνη – Αφιέρωμα στον θρυλικό σκηνοθέτη

Η έκθεση «Tim Burton’s Labyrinth» ταξιδεύει στη Βαρκελώνη – Αφιέρωμα στον θρυλικό σκηνοθέτη
Reuters (αρχείο)

Στο μυαλό του Τιμ Μπάρτον! Μία νέα έκθεση αφιερωμένη στον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη μεταφέρεται στη Βαρκελώνη τον επόμενο μήνα.

Ο Τιμ Μπάρτον, πασίγνωστος για τις ταινίες του «Ο Ψαλιδοχέρης» και «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», θα «μεταφερθεί» στο Palau de Victòria Eugènia της Βαρκελώνης, από τις 8 Μαρτίου.

Μετά από επιτυχημένες στάσεις σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Μαδρίτη με συνολικά 600.000 επισκέπτες η έκθεση «Tim Burton’s Labyrinth» ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Η καθηλωτική εμπειρία αποτελείται από μια ωριαία διαδρομή σαν λαβύρινθο που επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέξουν τη δική του πορεία μέσα από θεματικές αίθουσες γεμάτες με φώτα, μουσική, προβολές, γλυπτά και προσεγμένες λεπτομέρειες που ζωντανεύουν τα κινηματογραφικά δημιουργήματα του Μπάρτον.

Οι επισκέπτες που επιλέγουν να ζήσουν την εμπειρία της ταινίας «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» μπαίνουν σε δωμάτιο με καθρέφτες με παραμορφωμένα ζαχαρωτά και όσοι «εισβάλουν» στον κόσμο του φιλμ «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης», έρχονται αντιμέτωποι με έναν τεράστιο Τζακ Σκέλινγκτον που φαίνεται πάνω από μια πόρτα.

Κάθε χώρος είναι μια λεπτομερής μικρογραφία του κόσμου του σκηνοθέτη και όσοι αποφασίσουν να εισέλθουν μέσα θα δουν να αναδεικνύεται το παιδί που κρύβουν μέσα τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, μία συλλογή από 200 πρωτότυπα σκίτσα που προσφέρθηκαν προσωπικά από τον Τιμ Μπάρτον, με χαρακτήρες που δεν έφτασαν ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

«Είναι ένα ταξίδι στο μυαλό του Τιμ Μπάρτον που συγκεντρώνει ολόκληρο το κινηματογραφικό, καλλιτεχνικό και αφηγηματικό σύμπαν του και το μεταμορφώνει σε ένα φυσικό και αισθητηριακό ταξίδι», ανέφερε η Έλενα Γκάραν διευθύντρια επικοινωνίας της Letsgo, της δημιουργικής ομάδας πίσω από την έκθεση.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις