Σε αυτή την εντυπωσιακή προσθήκη στην συλλογή Ultimate του εκδοτικού οίκου Assouline, με τίτλο “The Impossible Collection of Wine”, ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο, Enrico Bernardo, περιγράφει ένα-ένα τα κρασιά που κατά την γνώμη του θα συνέθεταν την υπέρτατη συλλογή.
Ζυγίζοντας τις αρετές της σπανιότητας, του terroir, της γεύσης και της ιστορικότητας, η λίστα κρασιών του Bernardo, είναι μια λίστα που οποιοσδήποτε connoisseur θα μπορούσε μόνο να ονειρευτεί. Σύμφωνα με το ίδιο, για να μετατρέψει ο οινοποιός τα σταφύλια σε εμφιαλωμένη ποίηση, θα πρέπει να είναι και ένα είδος αλχημιστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρά τις αλλαγές της τεχνολογίας και των γεύσεων τα τελευταία 100 χρόνια, η τέχνη της παρασκευής ενός κρασιού παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Ένα σπουδαίο κρασί παραμένει το προϊόν αμέτρητων παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η πρόνοια.