Lifestyle

Νίκος Ορφανός για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο: «Αυτά τα έβλεπα σε ταινίες»

Το κρανιοφαρυγγίωμα είναι ένας σπάνιος, μη καρκινικός όγκος του εγκεφάλου που αν και είναι καλοήθης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επειδή πιέζει σημαντικές περιοχές του εγκεφάλου

Νικητής από μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του βγήκε ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο οποίος είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος της περιπέτειάς του, καθώς υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο σε νοσοκομείο στο Ανόβερο της Γερμανίας ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός μίλησε στην εκπομπή Live News.

Με το χαμόγελο στα χείλη και ιδιαίτερα χαρούμενος τόνισε… «Όσο μπορούμε να δώσουμε θετική ενέργεια στον κόσμο. Πήρα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, ήταν πολύ συγκινητικά από πολλούς ανθρώπους που είχαν παρόμοια προβλήματα και άθελά μου τους ενδυνάμωσα και νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό το πράγμα», λέει στον Νίκο Ευαγγελάτο ο γνωστός ηθοποιός.

Περιέγραψε μάλιστα πως η γιατρός αντέδρασε όταν πήρε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του που έδειξαν ότι είχε όγκο. «Περίπου 20 μέρες μετά τη γέννηση το παιδιού μου πήγα να κάνω μια διορθωτική επέμβαση στη μύτη. Μου ζήτησαν μια ακτινογραφία, μετά κάνω μαγνητική, πηγαίνω σε ενδοκρινολόγο και εκεί βλέπουμε τον όγκο και εκεί αρχίσει η περιπέτεια με τους νευροχειρουργούς. Είχα δει σε ταινίες αυτές τις στιγμές. Είχα τέτοια δύναμη και ευτυχία από τη γέννηση της κόρης μου που αποφάσισα από την πρώτη στιγμή ότι θα το πάρω θετικά, θα το παλέψω μέχρι τέλους και ότι θα μεταδώσω αυτήν τη θετική ενέργεια και στους γιατρούς μου και στους δικούς μου όλους, δεν θα επιτρέψω να λιποψυχήσει κανένας».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός ανέφερε… «Είναι μια στάση ζωής για μένα αυτό, εμπιστεύομαι πολύ και πιστεύω στη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι μέσα τους και είχα την τύχη όχι μόνο να έχω μια καταπληκτική οικογένεια δίπλα μου αλλά να εμπιστευτώ πολύ νωρίς γιατρούς που με στήριξαν», συμπληρώνει.

«Ήταν δική μου απόφαση να πάω στη Γερμανία, παρόλο που και εδώ υπάρχουν πολύ καλοί νευροχειρουργοί. Να έχουμε μέχρι τέλος αισιοδοξία και να έχουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Οταν είπα στο βίντεο μου ότι στη μάχη πρέπει να πηγαίνεις τραγουδώντας το εννοούσα και στο δωμάτιό μου είχα ραδιόφωνο και ακουγα μουσική. Οποιος έμπαινε άκουγε Γιώργο Νταλάρα, Μάνο Χατζηδάκη και ελληνικό ραδιόφωνο»,  κατέληξε ο ηθοποιός.

Τι είναι το κρανιοφαρυγγίωμα

Το κρανιοφαρυγγίωμα είναι ένας σπάνιος, μη καρκινικός όγκος του εγκεφάλου που αν και είναι καλοήθης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επειδή πιέζει σημαντικές περιοχές του εγκεφάλου.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

– Προβλήματα όρασης

– Πονοκεφάλους

– Ορμονικές διαταραχές

– Κόπωση, μεταβολές στη διάθεση ή στο βάρος

– Δυσκολίες στην ανάπτυξη σε παιδιά

Η βασική θεραπεία είναι η χειρουργική αφαίρεση, η οποία είναι δύσκολη λόγω της ευαίσθητης περιοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται και ακτινοθεραπεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Μέγκαν Μαρκλ: Η σπάνια ανάρτηση με τον πρίγκιπα Άρτσι για τα γενέθλιά του – «Ο γιος μας, ο ήλιος μας»
Ο Άρτσι είναι το μεγαλύτερο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν και είναι ο έκτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 2019 στο ιδιωτικό νοσοκομείο Πόρτλαντ του Λονδίνου
Η Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Άρτσι και ο πρίγκιπας Χάρι
Νεκτάριος Σφυράκης: «Ο Χρήστος Μάστορας στη συναυλία ουσιαστικά είπε “ψηφίστε Έντι Ράμα”»
«Καλά έκανε και ζήτησε συγγνώμη, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει», σχολίασε ο γνωστός τραγουδιστής για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την συναυλία του Χρήστου Μάστορα στην Αλβανία
Νικόλαος Σφυράκης