Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Ντέιβιντ Γκετά χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να προσθέσει σε μουσικό τραγούδι στίχους του Εμινέμ

Ο Ντέιβιντ Γκετά χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να προσθέσει σε μουσικό τραγούδι στίχους του Εμινέμ

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) τέθηκε ήδη και στην υπηρεσία της μουσικής και ο Ντέιβιντ Γκετά είναι ένας ακόμη καλλιτέχνης που την χρησιμοποίησε. Ο Γάλλος Dj αξιοποίησε την αναπτυσσόμενη τεχνολογία για να αναπαράγει τα φωνητικά του Αμερικανού ράπερ Εμινέμ σε ένα από τα τραγούδια του.

Ο Γάλλος Dj, μουσικός παραγωγός, Ντέιβιντ Γκετά έκανε ανάρτηση στο Twitter με βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να παίζει το τραγούδι με τίτλο «Emin-AI-em», όπως το ονόμασε, σε ένα από τα live set του.

Ο Ντέιβιντ Γκετά ακούγεται να λέει «αυτός είναι ο μελλοντικός rave ήχος, γίνομαι φοβερός και υπόγειος» με μια φωνή που μοιάζει τρομερά πολύ με τη φωνή του αληθινού Εμινέμ.

Ο Ντέιβιντ Γκετά δήλωσε σε συνέντευξη ότι το έκανε ως αστείο και δημιούργησε το τραγούδι, αφού ανακάλυψε τους ιστότοπους τεχνητής νοημοσύνης, που δημιουργούν στίχους σχεδόν πανομοιότυπους με εκείνους που θα έγραφε ο πραγματικός καλλιτέχνης.

https://twitter.com/davidguetta/status/1621605376733872129?s=20&t=U3kiDkU_4kkjQH1dIafLHw

«Βασικά, μπορείς να γράψεις στίχους στο στυλ οποιουδήποτε καλλιτέχνη θέλεις. Έτσι, πληκτρολόγησα “γράψε έναν στίχο στο στυλ του Εμινέμ για Future Rave” και πήγα σε έναν άλλο ιστότοπο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναδημιουργήσει τη φωνή» εξήγησε.

«Έβαλα το κείμενο σε αυτό, έπαιξα την ηχογράφηση και ο κόσμος τρελάθηκε», συμπλήρωσε ο Ντέιβιντ Γκετά.

Καθώς οι χρήστες του Twitter άρχισαν να αμφισβητούν την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα τραγούδια, ο Γκετά διευκρίνισε απαντώντας σε σχόλια, ότι «προφανώς» δεν θα κυκλοφορήσει το τραγούδι εμπορικά.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις