Lifestyle

Σε δημοπρασία τα βιβλία της “Εστίας” για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Η είδηση ότι το βιβλιοπωλείο της Εστίας στην οδό Σόλωνος κλείνει ήταν σοκ για τους βιβλιόφιλους και όχι μόνο.

Ακόμα πιο δύσκολη φάση ήταν όμως για τους εργαζόμενούς του που για αρκετούς μήνες πριν το κλείσιμο, τον Μάρτιο του 2013, σταμάτησαν να πληρώνονται. Χρήματα τα οποία δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα παρόλο που -μετά από αγώνα που έδωσαν 6 από αυτούς- έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να βγάλουν “στο σφυρί” γνωστούς τίτλους των εκδόσεων με σκοπό να συγκεντρωθεί το ποσό που δικαιούνται. Ένας από τους 6 εργαζόμενους -που ήταν απλήρωτοι πολλούς μήνες πριν και έμειναν απλήρωτοι και μετά το κλείσιμο του ιστορικού Βιβλιοπωλείου- δεν βρίσκεται πια στη ζωή και μέρος των εσόδων θα δοθούν και στη δική του οικογένεια.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Σίνθια Ερίβο: «Ο πατέρας μου ήταν πάντα απών, με άφησε μόνη σε ένα σταθμό του μετρό στο Λονδίνο, έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε»
Η ηθοποιός λέει ότι η εγκατάλειψη αυτή συνέβαλε στο να νιώθει απομονωμένη στις σχέσεις της με άλλους ανθρώπους - «Έδιωχνα μόνη μου μακριά τους ανθρώπους»
Σίνθια Ερίβο