Όπως πληροφορούμαστε ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός μήνας για να αναζητήσεις φρέσκο γαυράκι. Κι αν οι γνώσεις μας στο θέμα του ψαρέματος περιορίζονται στο “να μην έχει φεγγάρι”, τότε σίγουρα αυτές τις ημέρες θα βρεις στην ψαραγορά άφθονο, ολόφρεσκο και σίγουρα φτηνό γαύρο για την κουζίνα.
Ο γαύρος ανήκει στα δύο πιο διάσημα μικρά ψάρια των ελληνικών θαλασσών, με την αλιεία του να φτάνει τη δεύτερη θέση πίσω από τη σαρδέλα. Αν και πολλές φορές υπάρχει μια κάποια σύγχιση, ο γαύρος είναι το ίδιο ψάρι με την αντζούγια και όχι η σαρδέλα.
Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τους ετοιμάζουμε τηγανιτούς με μπόλικο λεμόνι ή στο φούρνο με λαδορίγανη. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να επιλέξουμε λίγο διαφορετικές συνταγές για να δοκιμάσεις. Πικάντικος γαύρος μαρινάτος σε φύλλα κάρυ, γαύρος σαγανάκι, μαρινάτος και τυλιγμένος σε ρολάκι με πιπεριά και στο φούρνο με μια λίγο διαφορετική συνταγή πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να βρεις όλες τις συνταγές.
Αν πάλι δεν είσαι του ψαριού, αλλά των κρεατικών, τότε μπορεις να βρεις συνταγές για κιμά (και όχι μόνο) με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.