Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Το απόλυτο λεξιλόγιο για όποιον είναι σχετικά άσχετος από μόδα

Το απόλυτο λεξιλόγιο για όποιον είναι σχετικά άσχετος από μόδα

Πολλές φορές διαβάζουμε άρθρα που έχουν να κάνουν με στυλ, ωστόσο πολλοί από εμάς δεν είμαστε εξοικιωμένοι με τους όρους που χρησιμοποιούν πολλά sites όσον αφορά την μόδα ή ακόμα και τα online καταστήματα ρούχων και παπουτσιών, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουμε την σελίδα και φυσικά να μην ρωτάμε για να μην φανούμε άσχετοι.

Καλά δεν γεννηθήκαμε όλοι γκουρού της μόδας, ωστόσο καλό είναι να σκαμπάζουμε ένα ή δύο πράγματα. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήσαμε ένα γλωσσάριο, το οποίο περιέχει όρους που σχετίζονται με την μόδα και θα σας βοηθήσει περισσότερο απ’ όσο νομίζετε.

A

Accessories: Τα αξεσουάρ συχνά συμβάλλουν στην ολοκλήρωση ενός ντυσίματος. Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα πάντα, από ζώνες ,κασκόλ και κάλτσες, μέχρι γυαλιά ηλίου , κοσμήματα , ρολόγια κ.α.

Active wear: Ρούχα για άθληση.

Afghan Jacket: Δερμάτινο μπουφάν με προβιά από μέσα.

Ankle Boot: Είδος μπότας που τελειώνει ακριβώς πάνω στον αστράγαλο. Γνωστή και ως half boot.

Animal Print: Μοτίβο υφάσματος εμπνευσμένο και βασισμένο στο δέρμα ζώων όπως η λεοπάρδαλη, η τίγρη, η ζέβρα, το τσιτάχ, η καμηλοπάρδαλη, η αγελάδα και το φίδι. Παίρνει το όνομά του από το ζώο που αντιγράφει στο τύπωμα του και αποκαλείται λεοπάρ, τιγρέ κ.ο.κ.

Anorak: Βαρύ αντιανεμικό και αδιάβροχο πανωφόρι με κουκούλα και ζεστή γούνινη ή πουπουλένια επένδυση.

American Shoulders: Όρος που χρησιμοποιείται -όπως και το shoulder pads- για να περιγράψει τις βάτες.

Aviator: Γυαλιά (ηλίου) σαν αυτά που φορούσαν οι πιλότοι της Αμερικάνικης αεροπορίας, με λεπτό συρμάτινο σκελετό. Στην αγορά τα εισήγαγε η εταιρία Ray-Ban το 1936.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις