Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βρετανία: Πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο ο μπασίστας των The Smiths, Andy Rourke

Βρετανία: Πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο ο μπασίστας των The Smiths, Andy Rourke

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο ο μπασίστας του εμβληματικού γκρουπ της Βρετανίας, The Smiths, Andy Rourke.
Την είδηση του θανάτου από τον καρκίνο του Βρετανού μπασίστα του συγκροτήματος Andy Rourke ανακοίνωσε ο κιθαρίστας των The Smiths, ο Johnny Marr μέσα από τις σελίδες του στα social media.

Ο θρυλικός μουσικός ηγέτης των The Smiths ανέφερε ότι ο Andy Rourke έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο που τον είχε χτυπήσει στο πάγκρεας.
Ο Johnny Marr έγραψε στην ανάρτησή του για την απώλεια του μπασίστα των The Smiths από τον καρκίνο:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Andy Rourke μετά από μια μακρά ασθένεια με καρκίνο στο πάγκρεας. Ο Andy θα μείνει στη μνήμη ως μια ευγενική και όμορφη ψυχή από όσους τον γνώρισαν και ως έναν εξαιρετικά προικισμένο μουσικό από τους λάτρεις της μουσικής. Ζητάμε να τηρήσουν όλοι το απόρρητο αυτή τη θλιβερή στιγμή».

Η διαδρομή του

Ο Andy Rourke γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964 στο Μάντσεστερ της Βρετανίας. Ο πατέρας του ήταν Ιρλανδός ενώ η μητέρα του Αγγλίδα.

Ήταν παιδικός φίλος με τον Johnny Marr και έπαιζαν μαζί μουσική από μικροί. Αρχικά έπαιζε κιθάρα, αλλά στη συνέχεια λάτρεψε το μπάσο και αφιερώθηκε σ’ αυτό. Παράτησε το σχολείο στα 15 και άρχισε να παίζει σε συγκροτήματα, αλλά και σε μια πάντα, τους Freak Party που έφτιαξε μαζί με τον.

Στη συνέχεια ο Johnny Marr με τον εβληματικό τραγουδιστή, Morrissey έφτιαξαν τους The Smiths και ο Andy Rourke κλήθηκε να παίζει μαζί τους στο γκρουπ. Είχε εθιστεί στην ηρωίνη και μάλιστα… απολύθηκε από το συγκρότημα στις αρχές του 1986, αλλά επανήλθε δύο εβδομάδες αργότερα λίγο πριν το γκρουπ κυκλοφορήσει τον μυθικό δίσκο του The Queen Is Dead. Έμεινε στο γκρουπ μέχρι την διάλυσή τους το 1987.

https://youtu.be/YsHlf64UYzY

Στη συνέχεια έπαιξε με άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως η Sinead O’Connor, οι Pretenders οι Killing Joke.

Με τους Morrissey και Marr έκοψε κάθε σχέση όταν ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον τους για πνευματικά δικαιώματα τραγουδιών των The Smiths.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις