Lifestyle

Ζέτα Μακρυπούλια για τη φωτιά στην Κύθνο: «Μας είπαν: μαζέψτε δυο πράγματα και φεύγουμε»

Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 Ζέτα Μακρυπούλια απολάμβανε τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Κύθνο, όταν έγινε γνωστό πως έχει ξεσπάσει δασική φωτιά, και κλήθηκε να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή.

Με μία μακροσκελή ανάσρτησή της στο Instagram, η Ζέτα Μακρυπούλια, κατέγραψε το χρονικό και την εικόνα της επόμενης ημέρας μετά την καταστροφική φωτιά.

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως ένα άκρως ποιητικό και απολαυστικό, σε σχέση με την τοποθεσία, αυγουστιάκο μελτέμι, μετατράπηκε από ένα ξερόχορτο, όπως ακούστηκε ότι όλα άρχισαν, σε πύρινο τοπίο.

Ώρα 20:16
Χτυπάει το τηλέφωνο.
«Όλα καλά εκεί; Μάθαμε πως έπιασε φωτιά στου Σκύλου»
Τρεις κόλπους μακριά μου.

Ώρα 21:10
Η φωτιά είχε πλέον περάσει και τους τρεις αυτούς κόλπους.
«Μαζέψτε δυο πράγματα και φεύγουμε»
Ακούστηκε.
Σαν τα ρομπότ, κάναμε ακριβώς αυτό.
Μεταξύ μας πάντα.
Χωρίς κάποια «υπεύθυνη» ενημέρωση-ειδοποίηση-προστασία.
Φύγαμε. Άλλοι πήγαν προς τη θάλασσα, άλλοι προς τον κεντρικό δρόμο και οι πιο γενναίοι έμειναν εκεί, με τα φτυάρια τους, με τις τοπικές υδροφόρες, να σώσουν ότι μπορούν από τον τόπο τους.
Μόνοι τους πάντα.

Επόμενη μέρα:
Καμένη γη. Κολόνες της ΔΕΗ φλέγονται στη βάση τους, με κίνδυνο να πέσουν και η κόλαση να αρχίσει ξανά..

Να τονίσω δε πως όλα αυτά έγιναν σ έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν συνέβαινε το αντίθετο..

Μάλλον τολμώ, γιατί το βλέπω στις ειδήσεις να συμβαίνει τώρα», έγραψε η Ζέτα Μακρυπούλια σε ανάρτησή της στο Instagram.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Πέτρος Ιακωβίδης: «Διαχειρίζομαι με χαμόγελο τις δύσκολες συνεργασίες, έχει τύχει να χαλαστώ αλλά όχι να διακόψω»
«Ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου σε μια συνεργασία θα 'χει και άλλα καλά και άλλα κακά. Πρέπει, να δέχεσαι τον άλλον έτσι όπως είναι», εξήγησε ο τραγουδιστής
Πέτρος Ιακωβίδης
Χρήστος Μάστορας: Αντιδράσεις με την εμφάνισή του σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα – «Δεν ήξερα πως υπήρχε πολιτικό κίνητρο»
«Βρέθηκα να εξαπατώμαι και να κατηγορούμαι σε ένα πολιτικό παιχνίδι που χαμένος είναι ο κόσμος για τον οποίο τραγουδώ», ανέφερε - Η ανάρτηση της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών
Χρήστος Μάστορας 5