Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

15 οσκαρικές ταινίες για σένα που δεν ξέρεις τι να δεις το σαββατοκύριακο

15 οσκαρικές ταινίες για σένα που δεν ξέρεις τι να δεις το σαββατοκύριακο

Η βραδιά των Όσκαρ είναι η πιο λαμπερή βραδιά του Χόλιγουντ, και περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως παρακολουθούν την τελετή περιμένοντας με ανυπομονησία να δουν ποια θα είναι η κινηματογραφική ταινία που θα κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Πρόκειται για έναν θεσμό που μετρά σχεδόν έναν αιώνα και τα χρυσά αγαλματίδια αποτελούν τα πλέον ποθητά «έπαθλα». Κάθε χρόνο υπάρχουν εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα πέρυσι, όπου τα “Παράσιτα” κέρδισαν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας αλλά και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Υπάρχουν πάρα πολλές ταινίες που κέρδισαν δικαίως το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ωστόσο υπάρχουν μερικές που έχουν ξεχωρίσει και θεωρούνται από πολύ κόσμο οι καλύτερες οσκαρικές ταινίες όλων των εποχών.

Αν λοιπόν σκέφτεστε τι να δείτε αυτό το σαββατοκύριακο, οι παρακάτω ταινίες είναι για εσάς.

Παράσιτα

Μαύρη κοινωνική σάτιρα για τους κινδύνους του καπιταλισμού του σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Χο. Όσον αφορά την πλοκή, ο μεγαλύτερος γιος μιας οικογένειας ανέργων γνωρίζεται με τους ευκατάστατους Παρκ και εισβάλλει στη ζωή τους με έναν απρόοπτο για όλους τρόπο.

12 Χρόνια Σκλάβος

H ταινία 12 Χρόνια Σκλάβος αποτελεί μια μυθιστορηματική προσαρμογή της αυτοβιογραφίας Twelve Years a Slave του Σόλομον Νόρθαπ, ενός ελεύθερου μαύρου άνδρα που απήχθη στη Γουάσινγκτον το 1841 και πουλήθηκε στη σκλαβιά. Εργάστηκε σε φυτείες στη Λουιζιάνα για 12 χρόνια πριν την απελευθέρωση του.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις