Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μόνο αν συζητήσεις ένα πρόβλημα μπορείς να βρεις τη λύση, έτσι βοηθήθηκα

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μόνο αν συζητήσεις ένα πρόβλημα μπορείς να βρεις τη λύση, έτσι βοηθήθηκα

“εν υπήρχε θέμα για να μη βγω για να πω την προσωπική μου ιστορία” εξομολογείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Για το πρόβλημα που είχε στο μακρινό παρελθόν με τις ουσίες και την απόφαση να το μοιραστεί δημόσια μίλησε εκ βαθέων ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου.

Είστε ένας από τους επώνυμους που βγήκατε και δηλώσατε ότι σε νεαρή ηλικία είχατε εθιστεί σε ουσίες και το ξεπεράσατε. Πως το βιώσατε όλο αυτό και πόσο δύσκολο ήταν να το βγάλετε προς τα έξω;

Για μένα ήταν πολύ εύκολο να το βγάλω προς τα έξω, γιατί έτσι το ξεπέρασα. Γνωρίζοντας το πρόβλημα, συζητώντας το και δίχως να το κρύβω. Οπότε για μένα ήταν πολύ εύκολο και το είπα γιατί πραγματικά πίστεψα ότι έτσι θα μπορούσα να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους. Μόνο αν συζητήσεις ένα πρόβλημα μπορείς να βρεις τη λύση. Εγώ έτσι βοηθήθηκα – και βοηθήθηκα πάρα πολύ – και από άλλους ανθρώπους, γνωστοποιώντας το πρόβλημα μου. Κι όταν το κατάλαβαν οι άλλοι, μπόρεσαν και με βοήθησαν, κι έτσι βρήκα κι εγώ τον εαυτό μου. Άρα, δεν υπήρχε θέμα για να μη βγω για να πω την προσωπική μου ιστορία. Άλλωστε, το είχα αφήσει πίσω μου πολλά χρόνια πριν.

Ήταν για εσάς μια πληγή, ένα “αγκάθι”;

Όχι, καθόλου. Εγώ το είχα ζήσει – τότε, σε νεαρή ηλικία, στην Αμερική -, το είχα λύσει και το είχα αφήσει πίσω μου. Απλά, μεγάλωσα σε μια κοινωνία η οποία πίστευε πάντα ότι το να εξωτερικεύουμε τα προβλήματα μας βοηθάει πάρα πολύ. Σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία, η οποία συνήθιζε και συνηθίζει να κρατάει τα προβλήματα μέσα στο σπίτι. Εγώ μεγάλωσα διαφορετικά, ένιωσα την ανάγκη ότι πρέπει να πω την ιστορία μου και πίστεψα ότι λέγοντας τη ίσως μπορούσα να βοηθήσω ένα, δυο, πέντε ανθρώπους, κάτι που για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Όλοι μου έλεγαν: “Μη βγεις και το πεις, θα έχεις κόστος”. Δεν με ένοιαζε ποτέ αυτό το κόστος, το όποιο κόστος.

Τελικά υπήρξε κόστος;

Όχι, το αντίθετο. Η ελληνική κοινωνία το είδε θετικά. Κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Media Τελευταίες ειδήσεις