Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Θεωρούσαμε δεδομένες τις κακοποιητικές συμπεριφορές εκείνη την εποχή

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Θεωρούσαμε δεδομένες τις κακοποιητικές συμπεριφορές εκείνη την εποχή

“Ήταν η σκληραγώγηση του επαγγέλματος, σκύβαμε το κεφάλι και συνεχίζαμε, αν μαθαίναμε πάρα πολλά πράγματα ή φεύγαμε” ανέφερε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και στην Σίσσυ Μενεγάτου και μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει βιώσει στο επάγγελμά του και που παλιότερα θεωρούνταν δεδομένες.

Τον τελευταίο καιρό συζητιέται πολύ το θέμα που αφορά τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο της εργασίας. Σας έχει συμβεί να βιώσετε κάτι τέτοιο από σεφ στην κουζίνα και πως αντιδράσατε;

Εμείς αυτό το θεωρούσαμε δεδομένο εκείνη την εποχή. Το επάγγελμα μας τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένο. Άτομα που έκαναν αυτό το επάγγελμα δεν είχαν υψηλή μόρφωση, ήταν άνθρωποι που είχαν μπει κατ’ ανάγκη σε αυτό, τις περισσότερες φορές δεν είχαν καν τελειώσει το γυμνάσιο, άρα δεν ήξεραν και πολύ πως να συμπεριφερθούν. Μην κοιτάτε τώρα που το επάγγελμα έχει εξελιχθεί και έχουν ενταχθεί σε αυτό πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι – πηγαίνουν όλοι σε σχολές μαγειρικής, οπότε τους μαθαίνουν και πως πρέπει να συμπεριφέρονται.

Τότε το θεωρούσαμε μέρος της δουλειάς, αλλά έτσι μαθαίναμε. Ήταν η σκληραγώγηση του επαγγέλματος, σκύβαμε το κεφάλι και συνεχίζαμε, αν μαθαίναμε πάρα πολλά πράγματα ή φεύγαμε.

Είχαμε επιλογές για δουλειά. Δεν γίνεται να είσαι σε αυτό το επάγελμα και να μην τα έχεις περάσει αυτά. Το θέμα είναι πόσο τα αφήνεις να σε αγγίξουν. Εμένα αυτό που με ενδιέφερε ήταν να μάθω πολλά πράγματα για να τα καταφέρνω να ηγηθώ γρήγορα στις κουζίνες.

Media Τελευταίες ειδήσεις