Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Έφυγε» ο έλληνας που ήθελε να κάνει την Ελλάδα Χόλιγουντ

Πηγή φωτο The Star.com
Πηγή φωτο The Star.com

Στα σχέδιά του ήταν να φτιάξει άμεσα στη χώρα μας ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο. Δυστυχώς όμως, πριν πραγματοποιήσει αυτό το όνειρό του, ο Νικ Μιρκόπουλος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και η χώρα μας είναι φτωχότερη μετά τον ξαφνικό θάνατο του «Μίστερ σινεμά», όπως τον αποκαλούσαν στον Καναδά. Ο Νίκος Μιρκόπουλος καταγόταν από την Καστοριά, αλλά το 1967 έφυγε αναζητώντας την τύχη του στον Καναδά. Στην αρχή εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος – εργολάβος σε καναδικά αεροδρόμια, αλλά στη συνέχεια μαζί με τα αδέρφια του αποφάσισαν να φτιάξουν πράγματα που δεν έκαναν οι άλλοι και έτσι με πείσμα, επιμονή και πολλή δουλειά κατάφεραν πολλά!

Ο Νικ Μιρκόπουλος, όπως έγινε γνωστός και καταξιώθηκε στον επιχειρηματικό κόσμο, ήταν ιδιοκτήτης της «Cine Space Film Studios Toronto» και της «Cine Space Chicago», της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και διαφημιστικών, που συνεργάζεται με τις σημαντικότερες εταιρείες του Χόλιγουντ, όπως τις «Paramount», «Fox», «Walt Disney», «Warner Bros» και πολλές ακόμα, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των κινηματογραφικών τους παραγωγών. Αξίζει να αναφέρω ότι το περιοδικό «Forbes» έχει κατατάξει τους αδελφούς Mirkopoulos στη λίστα του ως τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες του Καναδά. Ωστόσο η οικογένεια δεν ξέχασε ποτέ τις ελληνικές ρίζες της και έχει δημιουργήσει Τμήμα Μουσικής, Τμήμα Κινηματογραφίας και μόνιμη Έδρα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στο Πανεπιστήμιο York, όπου υπάρχει ειδική αίθουσα που φέρει το όνομα «Nick Mirkopoulos».

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει ο Νίκος Μαστοράκης μέσα από το einaimast, το blog του, «ο Νικ Μιρκόπουλος, ο ιδιοκτήτης των μεγαλυτέρων στούντιο στον Καναδά και στο Σικάγο, πατριάρχης μιας μεγάλης οικογένειας που, μέσα σε πλούτη και διακρίσεις, κανείς τους δεν ξέχασε την καταγωγή του, είχε έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για να δει (να αποχαιρετίσει ίσως) την αγαπημένη του Καστοριά. Μου έφερε ένα υπέροχο μήλο fuji από τη δική του παραγωγή. Μια μέρα πριν γυρίσει στον Καναδά, βρεθήκαμε για να μιλήσουμε τις λεπτομέρειες του νέου του project που θα φτιάχναμε μαζί: Ένα τεράστιο κινηματογραφικό συγκρότημα με 22 υπερσύγχρονα στούντιο στην Ελλάδα. Ήξερε καλά τα ρίσκα, την ανυπαρξία κινηματογραφικής βιομηχανίας, την ημιθανή τηλεοπτική παραγωγή, αλλά πίστευε πως το στούντιο αυτό θα ήταν το καλύτερό του».

Δυστυχώς όμως, πριν ο Νικ Μιρκόπουλος πραγματοποιήσει το όνειρό του, δίνοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε έλληνες, αλλά και κάνοντας την Ελλάδα σημείο αναφοράς στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία «έφυγε» από τη ζωή από έμφραγμα. Αξίζει να αναφέρω, ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, οι επαφές και οι συναντήσεις για τα στούντιο είχε προχωρήσει και μάλιστα ήταν προγραμματισμένο μέσα στις αρχές του 2014 ο Νικ Μιρκόπουλος να έρθει στη χώρα μας για να δει τους χώρους που ήταν να δημιουργηθεί το καινούργιο του επαγγελματικό εγχείρημα στην Ελλάδα. Βέβαια, ίσως το project αυτό δεν σταματήσει, αλλά θελήσει η οικογένειά του να το πραγματοποιήσει στη μνήμη του, γνωρίζοντας άλλωστε πόσο ήθελε για ακόμα μία φορά ο Νικ Μιρκόπουλος να βοηθήσει την πατρίδα του!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε