Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ημερίδα για την… αποκατάσταση των δημοσκοπήσεων!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Πολλά τα σχόλια για τις δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από τις εκλογές αλλά και τα όσα έβγαλαν οι «κάλπες» των exit polls.

Προσπαθώντας να απαντήσει σε όλα αυτά ο ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς) αποφάσισε να διοργανώσει ημερίδα και ενημερώνοντας με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι:
«Στο πλαίσιο της συζήτησης που άνοιξε μετεκλογικά σε σχέση με την αξιοπιστία της μεθοδολογίας και την αποτελεσματικότητα των εργαλείων των πολιτικών δημοσκοπήσεων, o ΣΕΔΕΑ αναγνωρίζοντας την ανάγκη της κοινωνίας να λάβει απαντήσεις στα ζητήματα που την απασχολούν και ανταποκρινόμενος στον θεσμικό του ρόλο συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα το ρόλο και τις μεθόδους των πολιτικών δημοσκοπήσεων στις δημοκρατικές κοινωνίες.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να διεξαχθεί, με νηφαλιότητα, ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος για θέματα μεθοδολογίας και αξιοπιστίας των πολιτικών δημοσκοπήσεων.
Η ημερίδα που θα συνδιοργανωθεί από το ΣΕΔΕΑ και το ΕΚΚΕ: Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (αναμένεται επιβεβαίωση) θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί η αναλυτική πρόσκληση για την ημερίδα (χρόνος, τόπος διεξαγωγής και ομιλητές)».
Είναι σαφές ότι με αυτή την απόφασή του ο ΣΕΔΕΑ θέλει να αποκαταστήσει το ρόλο των δημοσκοπήσεων στο ευρύ κοινό στηρίζοντας την αξιοπιστία τους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε