Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Αρναούτογλου συναντά… εφευρέτες!

Ο Αρναούτογλου συναντά… εφευρέτες!

Όμορφος κόσμος με… πολυμήχανους ανθρώπους. Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και… ξαμολήθηκε να βρει αυτούς που αναζήτησαν, αλλά και κατασκεύασαν πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

Το αποψινό επεισόδιο λοιπόν του «Όμορφου Κόσμου²», είναι αφιερωμένο στην ευρεσιτεχνία και την ελληνική εφευρετικότητα. Ο Άρνι συναντά το Χάρη Ιωάννου, έναν 17χρονο που επινόησε το «ηλεκτρονικό γάντι», το οποίο ενισχύει τις κινήσεις της παλάμης και βοηθά τους ανθρώπους που έχουν κινητικές δυσκολίες στα χέρια, να επανακτήσουν μέρος των λειτουργιών τους. Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το οδοιπορικό του ο παρουσιαστής σταματά στη Λάρισα, όπου συναντά τον ιδιοκτήτη μια εταιρίας που ασχολείται με τη ρομποτική και δίνει λύση για την αποκομιδή των σκουπιδιών με αυτοματοποιημένους κάδους σε σχήμα φοίνικα που …μιλάνε! Επόμενη στάση στη Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου δημιούργησαν το «Symbiosis», ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην υποστήριξη των μελών της κοινότητας της νόσου Alzheimer και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Με το σακίδιο στην πλάτη, ο Αρναούτογλου φτάνει στη Φλώρινα, όπου συστήνει στην κάμερα της εκπομπής, τον πρόεδρο της Αερολέσχης Φλώρινας, Γιώργο Ηλιόπουλο, που κατασκεύασε δύο μαχητικά αεροσκάφη από υλικά καθημερινής χρήσης και κατακλύστηκε από mail αμερικάνικων εταιριών για την εμπορική αξιοποίηση τους.

Εκτός όμως, από τους εφευρέτες ερασιτέχνες, ο παρουσιαστής πηγαίνει και μέχρι το κάμπινγκ όπου γυρίζεται η σειρά «Με τα παντελόνια κάτω» και υποβάλει σε δοκιμασίες τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και το Ρένο Χαραλαμπίδη. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να αποδείξουν την ευρηματικότητα και την ικανότητά τους στην εύρεση εναλλακτικών λύσεων σε καθημερινά προβλήματα, όπως το πώς μπορούμε να τηγανίσουμε ένα αυγό χωρίς τηγάνι, αλλά και να ψήσουμε μια μπριζόλα χωρίς σχάρα, χρησιμοποιώντας… ένα φτυάρι και ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ. Το αν τα καταφέρουν ή όχι, θα το δούμε απόψε, στις 22:30 το βράδυ, μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε