Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Παπαδάκης πληρώνει την έλλειψη ενημέρωσης στον ΑΝΤ1

Ο Παπαδάκης πληρώνει την έλλειψη ενημέρωσης στον ΑΝΤ1

Προβληματισμένοι σε ΝΕΤ και ΣΚΑΪ

 Είναι ολοφάνερο ότι τις τελευταίες ημέρες και δη με τις συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» οι τηλεθεατές έχουν στραφεί προς τις ενημερωτικές εκπομπές, οπότε είναι λογικό τα κανάλια να ρίχνονται στη μάχη της ενημέρωσης από το πρωί.

 

Από τη μία μεριά λοιπόν προκαλεί εντύπωση η πτώση στα νούμερα τηλεθέασης του –συνήθως- πρώτου στην κατάταξη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών Γιώργου Παπαδάκη αφού χθες, Δευτέρα 12 Απριλίου βρέθηκε δεύτερος.

Από την άλλη μεριά όμως, το δίδυμο Καμπουράκη –Οικονομέα που βρέθηκε στην κορυφή της χθεσινής κατάταξης, βρίσκεται σε ένα κανάλι που φαίνεται να έχει κερδίσει στον τομέα της ενημέρωσης.

 

Είναι σαφές ότι το κανάλι του Αμαρουσίου έχει χάσει κατά πολύ στον ενημερωτικό τομέα και αυτό το διαπιστώνει κανείς εύκολα βλέποντας τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίο ειδήσεών του.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι χθες, το δελτίο ειδήσεων στο κανάλι του Αμαρουσίου έκανε μέσο όρο τηλεθέασης 9,2% ενώ το MEGA έφτασε στο 26,5% και ακολούθησε το δελτίο ειδήσεων του ALTER με 16,6%.

 

Έτσι, από τη μία μεριά ο Παπαδάκης βρίσκεται μονάχος του να σηκώνει τη… σημαία της ενημέρωσης στον ΑΝΤ1 ενώ στο MEGA υπάρχει συνεχής ροή ειδήσεων και εκπομπών.

Συγκεκριμένα, η σειρά κατάταξης στις πρωινές ενημερωτικές ζώνες τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σύμφωνα με το μέσο όρο τηλεθέασης στο γενικό σύνολο, είναι η εξής:

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (Καμπουράκης,Οικονομέας-MEGA) 23,6%

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδάκης-ΑΝΤ1) 21,4 %

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ (Αυτιάς-ALTER) 16,1%

 

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Μπιζόγλη,Αρβανίτης- ΝΕΤ) 10,5%

 

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ (Λυριτζής, Οικονόμου- ΣΚΑΪ) 6%

 

Μπορεί λοιπόν το κανάλι του Αμαρουσίου να προσπαθεί να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της τηλεθέασης με ψυχαγωγικά προγράμματα αλλά απ’ ότι φαίνεται, μαζεύει… ψίχουλα στον τομέα της ενημέρωσης.

Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η κατάσταση στην τηλεθέαση που επικρατεί και στο ΣΚΑΪ αλλά και στη ΝΕΤ όπου μένουν στάσιμα στα νούμερα τηλεθέασης, χωρίς να σημειώνουν αύξηση αυτών, όπως απαιτείται από τα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν «ενημερωτι

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε