Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο Σάκης, οι «Ήρωες» και τα… νούμερα του ΑΝΤ1

Ο Σάκης, οι «Ήρωες» και τα… νούμερα του ΑΝΤ1

Με την απονομή των βραβείων στους «Ήρωες» ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ ο πρώτος κύκλος της εκπομπής του ΑΝΤ1 που σκοπό έχει την προβολή αυτών που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Εδώ και πολύ καιρό όταν πρώτα μέσα από το Newsit είχα αναφέρει την εκπομπή αυτή που σχεδίαζαν στο κανάλι του Αμαρουσίου είχα επισημάνει τη σπουδαιότητά της, καθώς είναι σημαντικό να προβάλλεται το έργο των «Ηρώων» που ζουν ανάμεσά μας ώστε να αποτελέσουν και παράδειγμα προς μίμηση.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι πέντε εκπομπές που προβλήθηκαν με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά ήταν εμφανώς διαφορετικής αισθητικής από τη γνώριμη του ΑΝΤ1, αποδεικνύοντας ότι στο Μαρούσι ενδιαφέρονταν να βγάλουν τη συγκεκριμένη εκπομπή στο πραγματικό της ύφος κι όχι ως… talent show! Η επιλογή βέβαια του Σάκη δεν ήταν τυχαία, αφού έχοντάς τον ως «κράχτη» κατάφεραν σίγουρα να συγκεντρώσουν περισσότερους τηλεθεατές, ενώ κι ο ίδιος ο γνωστός τραγουδιστής, χωρίς φαμφάρες και υπερβολές, στάθηκε αξιοπρεπώς στο ύψος –και αρκετά στο ύφος- των περιστάσεων των μαγνητοσκοπημένων εκπομπών.

Χθες όμως, η επιλογή του ΑΝΤ1 να δώσει στον Σάκη τη live παρουσίαση της τελετής απονομής μετρίασε το μέγεθος του όλου εγχειρήματος. Σαφέστατα ο τραγουδιστής είναι ένα λαμπερό πρόσωπο με χιλιάδες θαυμαστές που τον ακολουθούν είτε παρουσιάζει κάποιο talent show, είτε τραγουδά τα «Άντεξα» σε κάποια νυχτερινή σκηνή, είτε κάνει κάποιο διαφημιστικό. Αλλά στη χθεσινή παρουσίαση… δεν άντεξε το μέγεθος των υποχρεώσεων που είχε η συγκεκριμένη παρουσίαση και χάθηκε, θάμπωσε, μετριάζοντας το σκοπό του όλου εγχειρήματος.

Δεν ήταν τόσο τα σαρδάμ που έκανε, πράγμα φυσιολογικό που συμβαίνει και στους καλύτερους και έμπειρους παρουσιαστές. Όταν στη σκηνή της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ βρίσκονταν οι «Ήρωες» ο διάλογος που γινόταν με τον Σάκη ήταν άνευ νοήματος και ουσίας. Οι ερωτήσεις του, ιδιαίτερα μετά την προβολή των εκπομπών, αλλά και του βίντεο με το έργο κάθε «Ήρωα» ήταν… αστείες αφού επαναλαμβανόταν συνεχώς, ενώ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις πολλές και ενδιαφέρουσες πάσες που του έδιναν οι «Ήρωες» με αυτά που έλεγαν.

Η σκηνή, το μέγεθος των «Ηρώων» κατάπιε τον Σάκη που εκτός από ένα ωραίο… κάδρο, δεν προσέφερε τίποτα! Σίγουρα στο Μαρούσι ήθελαν να μαζέψουν περισσότερους τηλεθεατές και γνώριζαν ότι ο ποπ σταρ θα το έκανε καλύτερα από –για παράδειγμα- τη Μαρία Χούκλη, που θα μπορούσε να αναδείξει το πραγματικό μέγεθος και σκοπό της χθεσινής εκδήλωσης. Αλλά όπως φαίνεται το σλόγκαν του ΑΝΤ1 για τους «Ήρωες» που λέει ότι είναι «Μια κοινωνική αποστολή μεγαλύτερη από την τηλεόραση» στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε «Μια κοινωνική αποστολή θέλει και την τηλεθέαση»!

Ίσως με κάποιον άλλον παρουσιαστή να μην συγκέντρωναν τόσους πολλούς τηλεθεατές, αλλά είναι σίγουρο πως με κάποιον πιο έμπειρο και ικανό θα έδιναν και χθες στους «Ήρωες» τη δέουσα σημαία. Άλλωστε αυτό –υποτίθεται ότι…;- ήταν και το νόημα της συγκεκριμένης εκπομπής. Γιατί οι «Ήρωες» δεν θέλουν τη λάμψη ενός ποπ σταρ. Την έχουν από μόνοι τους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε