Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πανηγυρισμοί στο Mega αλλά χωρίς… περτικαλάδες!

Πανηγυρισμοί στο Mega αλλά χωρίς… περτικαλάδες!

Τέλος σεζόν και στα τηλεοπτικά κανάλια… πονοκεφαλιάζουν για το τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν.

Κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, τα στελέχη των καναλιών άνοιγαν τα κιτάπια τους, έκαναν τον απολογισμό τους και αποφάσιζαν βάσει αυτών, τι θα κάνουν τον επόμενο χρόνο. Τώρα όμως, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, αναγκάζουν τα στελέχη να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις επιλογές τους και… φειδωλοί στους πανηγυρισμούς τους.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που χαίρονται την επιτυχία τους… σιωπηλά, καθώς δεν υπάρχουν πλέον χρήματα όχι για να ανοίξουν σαμπάνιες, αλλά ούτε καν για… περτικαλάδες! Άντε, με ένα δελτίο Τύπου για να… ανάψουν τα κέφια. Όπως για παράδειγμα κάνει το MEGA, σταθερά πια κάθε μήνα, αποστέλλοντας ανακοίνωση με την πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεών τους. Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, είναι λογικό στο κανάλι της Μεσογείων να χαίρονται και να πανηγυρίζουν, καθώς φέτος, είναι η έκτη συνεχόμενη σεζόν, στην οποία το κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους τερματίζει πρώτο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Nielsen, τα οποία απέστειλε το MEGA, η σεζόν έκλεισε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους με μέσο όρο 29% στο γενικό σύνολο (όπερ σημαίνει πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές κατά μέσο όρο τις καθημερινές), ενώ ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σημειώνοντας άνοδο 2,5 μονάδων -στο σύνολο εβδομάδας- σε σύγκριση με την περσινή σεζόν.

Έτσι, στην κορυφή για τη σεζόν 2011-2012, των καθημερινών δελτίων ειδήσεων (από Δευτέρα έως Παρασκευή), το δελτίο του MEGA που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη, βρέθηκε ξανά στην κορυφή, και η κατάταξη έχει ως εξής:

Κανάλια Μ.Ο. Γενικό σύνολο
MEGA 29%
ANT1 21,4%
ALPHA 16,4%
STAR 11,1%
ΣΚΑΪ 6,8%
ΝΕΤ 6,6%

Τέλος, να αναφέρουμε ότι και τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούνιο, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη, σύμφωνα με τις τηλεθεάσεις της Nielsen στο γενικό σύνολο βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, η οποία είναι η εξής:

Κανάλια Μ.Ο. Γενικό σύνολο
MEGA 25,4%
ANT1 18,1%
ALPHA 14,8%
STAR 10,5%
ΝΕΤ 9,2%
ΣΚΑΪ 6,3%

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε