Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Παραιτήσεις και διοικητικές αλλαγές εν όψει της γενικής συνέλευσης

Ελλάκτωρ: Παραιτήσεις και διοικητικές αλλαγές εν όψει της γενικής συνέλευσης
Φωτογραφία αρχείου

Δύο μέλη της διοίκησης Ελλάκτωρ παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους, «ανοίγοντας» έτσι το δρόμο για διοικητικές αλλαγές, με επιλογές του νέου μετόχου, της ολλανδικής Reggeborgh.

Όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα, την παραίτησή τους υπέβαλαν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δημήτριος Καλλιτσάντσης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος και Μιχαήλ Κατούνας, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος. Οι νέες εξελίξεις συνάδουν με τη στρατηγική των Ολλανδών για το μέλλον της Ελλάκτωρ. Επιπλέον, οι εξελίξεις που αφορούν τη διοίκηση της εταιρείας, συνδέονται με την προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου γενική συνέλευση των μετόχων, όπου η Reggeborgh θα προτείνει νέα πρόσωπα στις ηγετικές θέσεις της διοίκησης.

Όπως έχει γνωστοποιήσει η πλευρά του ολλανδικού fund για τη θέση του προέδρου προτείνει τον κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Άρη Ξενόφο.

Τα διευθυντικά στελέχη που έχει επιλέξει η Reggeborgh για το «τιμόνι» της νέας Ελλάκτωρ έχουν μακρόχρονη εμπειρία στην αγορά και συγκεκριμένα ο Γιώργος Μυλωνογιάννης που προτείνουν για τη θέση του προέδρου, έχει περάσει από καίριες θέσεις όπως ΟΤΕ, Airbus, ΤΑΙΠΕΔ κ.λπ., ενώ ο Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος που θα προταθεί για τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, εκτός από τη θέση κλειδί που είχε στην Eurobank, μόλις πρόσφατα παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να να είναι έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, εφόσον το εγκρίνουν και οι μέτοχοι της εταιρείας στη γενική συνέλευση.

Τα βιογραφικά

Όσον αφορά στα νέα πρόσωπα που θα προταθούν να αναλάβουν τα ηνία της Ελλάκτωρ, μετά την παραίτηση των κ.κ. Καλλιτσάντση και Κατούνα, η εμπειρία τους μέχρι σήμερα είναι η εξής:

Ο κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Οικονομικά (BSc) και Νομικά (LLB) στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει νομικός εκπρόσωπος μεγάλων διεθνών εταιρειών. Εξειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, το φορολογικό δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ, τις δημόσιες συμβάσεις και τη διαιτησία. Μερικές από τις πιο πρόσφατές του συνεργασίες ως σύμβουλος καθώς και νομικός σύμβουλος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τον ΟΤΕ, τον Όμιλο Airbus, την Airbus Ελλάς ΑΕ, την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΕ) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ). Είναι ιδρυτής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Φορτσάκης – Διακόπουλος – Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες (FDMA Law Firm) από το 2001 και σήμερα εργάζεται ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος, γεννήθηκε το 1963 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο London School of Economics της Αγγλίας. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως μέλος ΔΣ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ως πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, της EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SaiI S.A. και της Eurobank EFG Fund Management Company (Λουξεμβούργο) Α.Ε. Έως και σήμερα εργάζεται ως μέλος της επιτροπής εκκαθάρισης στην εταιρεία PQH (Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε) και ως εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις