Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σεισμός: Η ΓΕΚ Τέρνα θα κατασκευάσει το σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

Σεισμός: Η ΓΕΚ Τέρνα θα κατασκευάσει το σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

Το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, που υπέστη ζημιές από το σεισμό θα κατασκευάσει η ΓΕΚ Τέρνα. 

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρείας κ. Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος του ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να αναλάβει την κατασκευή του σχολείου. Η εταιρεία συμφώνησε, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο με την νέα σχολική χρονιά.

Χθες, λίγο μετά μετά το σεισμό, ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει και με τον Διευθυντή του σχολείου στο Δαμάσι και συνεχάρη τόσο τον ίδιο όσο και τους άλλους εκπαιδευτικούς που έβγαλαν με ασφάλεια τους μαθητές από το κτίριο.  Αργότερα, στην περιοχή μετέβησαν τεχνικοί της ΚΤΥΠ ΑΕ, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να ελέγξουν τις ζημιές.

Η δέσμευση της ΓΕΚ Τέρνα για να ανακατασκευάσει το σχολείο, εκπληρώνει την ευχή του διευθυντή του δημοτικού, ο οποίος αφού κατάφερε να απεγκλωβίσει με ασφάλεια τα παιδιά από το σχολείο, εξέφρασε την επιθυμία να κατασκευαστεί ένα νέο σχολείο, καθώς το υπό κατάρρευση πετρόκτιστο διώροφο κτίριο χρονολογείται από το 1938.  Την ίδια στιγμή και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωνε «Θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο».  Την ευχή όλων θα εκπληρώσει η ΓΕΚ Τέρνα, η οποία δεσμεύεται ότι θα ξεκινήσει το συντομότερο τις εργασίες κατασκευής του νέου σχολείου, ώστε να λειτουργήσει κανονικά από την ερχόμενη σχολική σεζόν.

Να σημειωθεί, ότι η ΓΕΚ Τέρνα, κατασκευάζει επίσης τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε-65, ένα έργο 238 χλμ., μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις