Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέρνα Ενεργειακή: Πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Τέρνα Ενεργειακή: Πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Σημαντικές πιστοποιήσεις για λογαριασμό της Τέρνα Ενεργειακή πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Έτσι, μετά από τις σχετικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις της, η Τέρνα Ενεργειακή, πιστοποιήθηκε με βάση το ISO 45001:2018 που αφορά στο Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, το ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας καθώς και με το ISO 14001:2015 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Η πιστοποίηση με βάση το ISO 14001:2015 αφορούσε και θυγατρικές εταιρίες της Τέρνα Ενεργειακή (group certification).

Η συνεργασία ανάμεσα στην Τέρνα Ενεργειακή και τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ξεκινήσει ήδη από το 2003. Στο πλαίσιο αυτό η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει πιστοποιήσει την ενεργειακή εταιρεία σύμφωνα με το ISO 50001:2018 για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, με το ISO 19600:2014 για το Σύστημα Διαχείρισης Συμμόρφωσης καθώς και με το ISO 37001:2016 για το Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας.

Η σημασία της συμφωνίας

Ο κ. Γεώργος Κακλαμάνος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε πως: «Οι παραπάνω πιστοποιήσεις αποτελούν απτή απόδειξη της σημασίας που δίνει η Τέρνα Ενεργειακή στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ασφάλεια των εργαζομένων της αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, παράγοντες που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την ανάπτυξη της εταιρείας».

Ο κ. Αντώνιος Βούρτσης, Διευθυντής Υπηρεσίας Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Τέρνα Ενεργειακή ανέφερε ότι: «Η πολύ καλή συνεργασία μας με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνεχίστηκε και αυτή τη χρονιά με τη διεξαγωγή των επιθεωρήσεων επιτήρησης για τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 45001:2018, όπως επίσης και με την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων για την πιστοποίηση του συνόλου των θυγατρικών της Τέρνα Ενεργειακή (Group Certification) με βάση το πρότυπο ISO 14001:2015, για το οποίο η Τέρνα Ενεργειακή διατηρεί ενεργή πιστοποίηση από το 2011. Αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία των επιθεωρήσεων στην προσπάθεια της εταιρείας μας για συμμόρφωση με τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και συνεχή βελτίωση της συνολικής της επίδοσης σε θέματα Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την TÜV HELLAS (TÜV NORD), για τη συνεργασία και τη συμβολή της στο έργο αυτό».

Το προφίλ των εταιρειών

Η Τέρνα Ενεργειακή κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της καθαρής ενέργειας, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο έργων συνολικής ισχύος περίπου 2.000 MW τα οποία βρίσκονται είτε σε λειτουργία είτε υπό κατασκευή. Παράλληλα, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 2 δισ. ευρώ, αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου διεθνώς, με σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, συνεχίζει να αναπτύσσεται, πραγματοποιώντας επενδύσεις επιπλέον 2 δισ. ευρώ στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας και σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.

Όσον αφορά την TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας. Γραφεία διαθέτει στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις