Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Special Report στον τουρισμό

Special Report στον τουρισμό

Κι ενώ φαίνεται η χώρα να… οδεύει προς την κανονικότητα, δικαιολογημένα εκτιμάται ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα.

Ο βαρύς «οπλισμός» της χώρας μας, ο τουρισμός, έχει σίγουρα δεχθεί κι αυτός πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Η σημερινή έρευνα της εκπομπής «Special Report» του ΑΝΤ1 επικεντρώνεται στον κλάδο του τουρισμού που πέρυσι μόνο συνέβαλε κατά 20,8% στο ΑΕΠ της χώρας. Λίγο μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα ισχύουν κατά τη φετινή τουριστική σεζόν και τη γνωστοποίηση της λίστας των 29 «ασφαλών» κρατών προέλευσης τουριστών, το «Special Report» ταξιδεύει, με πλοίο και αεροπλάνο, στην Κρήτη και τη Μύκονο. Ο Τάσος Τέλλογλου συνομιλεί με επιχειρηματίες και εργαζομένους του τουριστικού κλάδου στα νησιά, σχετικά με τις δικές τους προσδοκίες και τα σχέδια που κάνουν ή δεν κάνουν.

Παράλληλα, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις προετοιμασίες των υγειονομικών μονάδων των δύο νησιών που ενδέχεται να κληθούν να αντιμετωπίσουν «εισαγόμενα» κρούσματα κορονοϊού.

Σε καίρια ερωτήματα, σχετικά με τη δυνατότητα των τουριστικών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν σε αυτό το ολότελα διαφορετικό καλοκαίρι, αλλά και την ετοιμότητα της χώρας να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό, απαντούν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος και ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Alexander Zinnel.

Απόψε, τα μεσάνυχτα, ο Τάσος Τέλλογλου και ο Αντώνης Φουρλής μαζί με τους reporters του ειδησεογραφικού τμήματος του ΑΝΤ1 προσπαθούν να καταγράψουν την κατάσταση που παρουσιάζεται στον τουρισμό της χώρας μας λόγω της πανδημίας…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις