Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το ERTFLIX ετοίμασε «Μακρινά ταξίδια»

Το ERTFLIX ετοίμασε «Μακρινά ταξίδια»

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά και να επιλέξετε τη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX που γίνεται ο καλύτερος συνταξιδιώτης για να επισκεφθείτε προορισμούς εξωτικούς και όχι μόνο!

Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Σεϋχέλλες, Μεξικό, Βραζιλία, αλλά και Μαρόκο, Ομάν, Ινδία… σας περιμένουν στο περιβάλλον του ERTFLIX της ΕΡΤ για να ανακαλύψετε συναρπαστικές τοποθεσίες και ανθρώπους, μέσα από τα ντοκιμαντέρ που εντάσσονται στο αφιέρωμα «Μακρινά ταξίδια».

Στο ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας το μεγάλο κύμα» τολμηροί σέρφερ αγωνίζονται για την κατάκτηση ενός επικίνδυνου παγκοσμίου ρεκόρ, καθώς στο Ναζάρε της Πορτογαλίας τα κύματα ξεπερνούν τα 20 μέτρα.

Εξίσου περιπετειώδης είναι και «Ο γύρος του κόσμου μ’ ένα ιστιοφόρο», που περιγράφει το μοναχικό ταξίδι του Εσθονού Ούκου Ράντμαα, διάρκειας 252 ημερών, δίχως στάσεις και με παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά μέσα. Το όνειρό του θα τεστάρει τα όρια της ανθρώπινης ψυχής.

Μια δυνατή και συναρπαστική εμπειρία είναι σίγουρα ένα ταξίδι στην έρημο… Στην «Όαση στην έρημο» θα περιπλανηθείτε από την Αραβία μέχρι το Μεξικό και θα μάθετε για τις σωτήριες υδάτινες πηγές που αντικατοπτρίζονται στα μάτια των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών.

Και αν αναρωτιέστε πώς γίνεται πραγματικότητα ένα τέτοιο ταξίδι, οι απαντήσεις κρύβονται στο «Χωρίς αποσκευές: Μέση Ανατολή και Αφρική», μια μίνι σειρά που ερευνά τα έθιμα των συγκεκριμένων περιοχών, με μόνο ένα σακίδιο στην πλάτη! Εναλλακτικά, και σαφώς πιο δροσερά, ένα τουρνέ στη Σκανδιναβική Χερσόνησο μοιάζει εξίσου ενδιαφέρον. «Το σκανδιναβικό όνειρο» εξηγεί γιατί οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται, κάθε χρόνο, τόσο ψηλά στους παγκόσμιους δείκτες ευτυχίας.

Εάν η Ιστορία σάς ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη, οι «Θρυλικές διαδρομές» θα σας μεταφέρουν σε διαδρομές-χρονοκάψουλες, που ένωσαν εμπόρους, τυχοδιώκτες, κατακτητές και ταξιδιώτες σε πέντε ηπείρους.

Εάν πάλι προτιμάτε πιο διασκεδαστικές ηθογραφικές ανακαλύψεις είναι ώρα για «Φιέστα» και για τις μεγαλύτερες ανά τον κόσμο γιορτές. Οι λάτρεις του φαγητού θα εξερευνήσουν συναρπαστικές γεύσεις στα «Φαγητά υπό εξαφάνιση», υπό την καθοδήγηση του σημαντικότερου blogger φαγητού της Σιγκαπούρης, Aun Koh.

Είστε λάτρεις της άγριας φύσης; Αφήστε τον Τζίμι Ντόχερτι και τον Κέβιν Μακλάουντ να σας ταξιδέψουν στα φυσικά βασίλεια όλου του κόσμου, μέσα από τις σειρές «Ο Τζίμι και η Άγρια Φύση» και «Αυτοί που έφυγαν στην Άγρια Φύση», αντίστοιχα.

Από το Γιούκον μέχρι την Τόνγκα και από τη Χιλή μέχρι την Ουγκάντα και την Ινδονησία, και ψηλά στον Αρκτικό Κύκλο, σε αυτά τα ταξίδια η φύση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εάν πάλι προτιμάτε ήσυχες απολαύσεις σε μαγευτικά τοπία η «Φανταστική Ταϊλάνδη» είναι ό,τι χρειάζεστε, ενώ ο «Ήρεμος κόσμος» αποτελεί φάρμακο κατά του στρες μόνο με μια θέαση!

Με τις θερμοκρασίες να έχουν… χτυπήσει κόκκινο, ERTFLIX προσφέρει «Μακρινά ταξίδια» που σίγουρα θα απολαύσετε…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις