Οικονομία

Financial Times για Credit Suisse: Η UBS συζητά την εξαγορά της

Η τράπεζα UBS βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά όλης ή μέρους της Credit Suisse, γράφει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πολλές πηγές που είναι «ενήμερες» για τις συνομιλίες αυτές.

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών θα συνεδριάσουν χωριστά το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τη σημαντικότερη ένωση τραπεζών μετά την οικονομική κρίση.

Η ελβετική Εθνική Τράπεζα και η ρυθμιστική αρχή Finma προωθούν αυτές τις συζητήσεις σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Παρά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, η μετοχή της Credit Suisse συνέχισε την πτωτική πορεία της και σήμερα. Η UBS έχει χρηματιστηριακή αξία 56,6 δισεκ. δολάρια ενώ η Credit Suisse έπεσε σήμερα στα 8 δισεκ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές είπαν απόψε στις αντίστοιχες αμερικανικές και βρετανικές ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών είναι το “plan A” τους ώστε να σταματήσει η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Credit Suisse. Μια άλλη πηγή είπε ότι συζητιούνται διάφορες επιλογές μεταξύ των δύο τραπεζών και ότι η UBS αναλύει επίσης τους πιθανούς κινδύνους που θα είχε μια συμφωνία για τη δική της επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να συμφωνηθεί μια απλή και ξεκάθαρη λύση προτού να ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Η Credit Suisse, η UBS, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα απέφυγαν να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες. Η ελβετική Εθνική Τράπεζα δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για κάποιο σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
ΑΑΔΕ: Υποχρεώσεις εισοδήματος – Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε όποιο ευθυνόμενο πρόσωπο δεν εγγραφεί έγκαιρα
Για το έτος 2025, οι υπόχρεοι φορείς πρέπει να προχωρήσουν σε αρχική εγγραφή ή επικαιροποίηση στοιχείων για τα αρχεία εισοδήματος, με την προθεσμία να ξεκινά την Πέμπτη 1/01/2026 και να λήγει την Πέμπτη 15/01/2026
Φωτογραφία: iStock