Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Οι “δεύτερες σκέψεις” για ΔΝΤ εκτινάσσουν τα spreads πάνω από τις 383 μονάδες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άνοδο σημειώνει σήμερα τo κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά…

κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών μετά το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα επιθυμεί να τροποποιήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον προηγούμενο μήνα.

 

Υψηλόβαθμες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης φέρονται να δήλωσαν στο Market News International ότι η Αθήνα επιθυμεί να τροποποιήσει τη συμφωνία προκειμένου να παρακαμφθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , καθώς ανησυχεί ότι θα επιβάλει σκληρούς όρους για την παροχή βοήθειας.

“Ο λόγος είναι ότι από την συνοδο κορυφής, ο (Έλληνας) πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου) λαμβάνει πληροφορίες από το ΔΝΤ για τα πιθανά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που θα ζητηθούν ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια”, φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος.

 

Παρά το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, στις 11:46 (ώρα Ελλάδος), το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για την διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund διευρύνονταν στις 357,8 μονάδες βάσης από 349 μονάδες βάσης.

 

Σύμφωνα με το CMA Datavision, το credit default swap (CDS) του πενταετούς ελληνικού ομολόγου αυξάνονταν στις 354 μονάδες βάσης από 347 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης στις 2 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι κοστίζει τώρα 354.000 ευρώ για την ασφάλιση κάθε 10 εκατ. ευρώ του ελληνικού χρέους.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε